Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 apr 2010 - Anul XV, nr. 94 (4385)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Eurodeputaţi români şi bulgari cer anularea tuturor restricţiilor impuse muncitorilor din ţările lor

Duminică, 25 Aprilie 2010 (14:40:29)

Mai mulţi eurodeputaţi români şi bulgari au depus la Parlamentul European o declaraţie care cere ridicarea tuturor restricţiilor impuse cetăţenilor ţărilor lor pe piaţa muncii din Uniunea Europeană, relatează site-ul Novinite.com.

Eurodeputaţii bulgari Evgheni Kirilov şi Iliana Ivanova, împreună cu colegi români insistă ca toate statele membre ale Uniunii Europene să anuleze restricţiile impuse muncitorilor români şi bulgari.

La trei ani după aderarea lor la Uniunea Europeană, cetăţenii României şi Bulgariei încă nu au aceleaşi drepturi precum cei ai altor state membre, se arată în declaraţia depusă de eurodeputaţi, care au decis să strângă semnături de la colegii lor în sprijinul acestei iniţiative.

Ei argumentează că libera deplasare a muncitorilor este un principiu fondator al Pieţei Europene Comune, iar modul diferit de a-i trata pe bulgari şi români perpetuează diviziunile în cadrul UE. În plus, eurodeputaţii argumentează că menţinerea restricţiilor împiedică utilizarea la maximum a oportunităţilor pentru refacerea economică a Europei.

Declaraţia citează estimări potrivit cărora "vechile" state membre UE care şi-au deschis piaţa muncii pentru români şi bulgari au avut beneficii substanţiale de pe urma acestui lucru. În acelaşi timp, datele Eurostat arată că nu a existat nici un exod al românilor şi bulgarilor către statele europene occidentale, după aderarea ţărilor lor la UE.

În total, 15 state europene - majoritatea în estul, sudul şi nordul Europei - au acordat acces deplin pe piaţa muncii românilor şi bulgarilor. Alte zece state, inclusiv Marea Britanie, Franţa, Germania şi Italia, solicită permise speciale de muncă. Aceste interdicţii pot rămâne în vigoare cel târziu până în 2014.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eurodeputaţi români şi bulgari cer anularea tuturor restricţiilor impuse muncitorilor din ţările lor.
 Vizualizări articol: 373 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Eurodeputaţi români şi bulgari cer anularea tuturor restricţiilor impuse muncitorilor din ţările lor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei