Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 24 apr 2010 - Anul XV, nr. 94 (4385)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Nimic sigur

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După meciurile tur ale semifinalelor cupelor europene, tot ceea ce ştiu e că... nu se ştie nimic în privinţa eventualelor finaliste. Bilanţul pe ansamblu este de 3 victorii ale gazdelor şi un egal. Privite astfel lucrurile, învingătoarele din tur par favorite, întrucât în retur ar trebui ca gazdele să le administreze măcar câte două goluri la zero ca să se califice, după scorurile de 1-0 din prima manşă. Ciudat e că în meciul în care s-a înregistrat cea mai mare diferenţă de scor, 3-1, pentru retur ar trebui tot un 2-0, exact ca la meciurile încheiate doar cu 1-0. De unde concluzia că a înscrie un singur gol e acelaşi lucru cu a înscrie 3, dacă primeşti unul. Iar asta s-ar putea să le slujească drept argument tocmai duşmanilor fotbalului-spectacol, celor care merg pe ideea că după un 1-0 acasă, nimic nu-i mai bun decât un 0-0 în deplasare, trăiască autobaza!

Meciul care a constituit excepţia, cel în care s-au înscris de 2 ori mai multe goluri decât în toate celelalte 3 la un loc!, a fost Inter-Barcelona. Culmea culmilor este că putem forţa un pic comparaţia, astfel încât să ne dea o concluzie de-a dreptul halucinantă: echipa teoretic cea mai defensivă, Internationale Milano, a înscris tot atâtea goluri cât toate celelalte 7 echipe la un loc!! Iar aici se cuvine să îi aducem cuvenitul elogiu lui Mourinho, antrenorul capabil oricând să inventeze ceva care să dezechilibreze adversarul. Cu toată victoria cu 3-1, Inter (favorita mea la câştigarea trofeului încă de acum vreo două luni, dacă vă amintiţi) nu se poate considera calificată. Oricând echipa lui Guardiola poate înscrie oricui două goluri, dovada fiind victoria din „El clasico”. Pronosticul meu pentru retur este o victorie a Barcelonei, dar numai cu 2-1, Inter fiind capabilă să înscrie şi ea măcar o dată, indiferent unde şi cu cine joacă.

Dincolo, la Bayern-Lyon, plec de la premisa că niciodată o echipă nemţească nu poate rata calificarea în faţa uneia franţuzeşti. Mai ales că a scăpat şi de „factorul destabilizator”, Ribery! E clar că ăsta stă rău cu capul, din moment ce problemele personale din afara gazonului s-au concretizat pe teren nu printr-un fault grosolan, ci printr-o tentativă de omor! Pentru retur, merg pe un 1-1.

Liverpool m-a dezamăgit: n-a arătat nimic din nebunia pe care o aşteptam. Părea să-şi fi revenit în ultima lună. La Madrid a fost însă ştearsă, anostă, fără zvâc. Torres e mai important decât am crezut când am pariat la două capete: x2. Pentru retur, văd totuşi o răsturnare şi cred că va fi 3-0 sau 3-1, oricum cu Liverpool nu doar finalistă, ci şi câştigătoare a competiţiei.

Despre Hamburg-Fulham ce să spui? Un 0-0 între două echipe tot aşa: zero! Probabil că se califică Fulfam, cu un 1-0, ca să aibă pe cine surclasa Liverpool în finală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nimic sigur.
 Vizualizări articol: 646 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Nimic sigur5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei