Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 apr 2010 - Anul XV, nr. 88 (4379)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Irimia: Drepturile pacienţilor sunt încălcate în fiecare zi, vrem modificarea Legii 46/2003

Duminică, 18 Aprilie 2010 (14:03:51)

Preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC), Cezar Irimia, a anunţat, la Poiana Braşov, că va începe o campanie de strângere de semnături pentru modificarea legii drepturilor pacienţilor, el pledând pentru constituirea unui sistem de sănătate centrat pe pacient.

"În România, drepturile pacienţilor sunt încălcate în fiecare zi. Vorbim de accesul restricţionat la tratament, introducerea coplăţii şi tratatea pacienţilor ca infractori, cautaţi cu poliţia pentru a vedea dacă sunt cu adevărat bolnavi. Vom începe o campanie de strângere de semnături pentru a modifica Legea 46/2003 privind drepturilor pacienţilor", spune liderul COPAC, Cezar Irimia.

Irimia susţine că pacienţii din România se organizează din ce în ce mai bine şi vor apela la forurile europene de câte ori li se vor încălca drepturile.

"Vrem să construim un sistem de sănătate centrat pe pacient", a declarat, la Poiana Braşov, Cezar Irimia, cu ocazia Zilei Europene a Drepturilor Pacienţilor.

COPAC afirmă că pentru pacienţii cu scleroză multiplă din Alba Iulia şi Târgu Mureş, s-a întrerupt tratamentul de o săptămână.

Pe programul HIV/SIDA nu mai există tratament în 15 judete de mai bine de două săptămâni, iar în cazul hepatitelor, a început să se găsească din ce în ce mai greu interferonul.

Monitorizarea pacienţilor pe programele HIV/SIDA şi cancer nu se mai face gratuit din lipsa kiturilor şi a reactivilor, subliniază sursa citată.

"COPAC este împotriva sistemului de coplată în varianta în care a fost adoptat. De asemenea, măsura adoptată de Ministerul Sănătăţii de a reintroduce injectabilele pe circuit închis în programul de cancer va ridica costurile şi va restricţiona accesibilitatea pacienţilor la tratament", a precizat Irimia.

Adunarea generală a COPAC l-a ales în funcţia de preşedinte pe Cezar Irimia. De asemenea, au mai fost primite în COPAC şi Asociaţia persoanelor cu talasemie majoră, Asociaţia Naţionala de Parkinson, Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Musculo-Scheletice şi Fundaţia Baylor Marea Neagră (cu statut de membru asociat).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Irimia: Drepturile pacienţilor sunt încălcate în fiecare zi, vrem modificarea Legii 46/2003.
 Vizualizări articol: 405 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Irimia: Drepturile pacienţilor sunt încălcate în fiecare zi, vrem modificarea Legii 46/20035.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei