Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 mar 2010 - Anul XV, nr. 51 (4342)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Propunere de modificare a Regulamentului Camerei pentru ca independenţii să aibă grup

Miercuri, 3 Martie 2010 (14:28:07)

Preşedintele Comisiei pentru regulamentul Camerei Deputaţilor, Iustin Cionca Arghir (PDL), a declarat, miercuri, că propune modificarea Regulamentului astfel încât deputaţii care au devenit independenţi în timpul legislaturii să se poată constitui într-un grup şi să rămână membri ai comisiilor.

Cionca Arghir a apreciat că este normal ca deputaţii care au devenit independenţi în urma unor excluderi sau demisii din partidele lor să poată să formeze un grup, mai ales dacă sunt mai mulţi decât alte grupuri.

El a spus că există o decizie a Curţii Constituţionale care declară neconstituţională interdicţia senatorilor independenţi de a constitui un grup parlamentar, iar în Regulamentul Camerei această chestiune nu este reglementată.

Potrivit preşedintelui Comisiei de regulament, în condiţiile modificării în acest sens a Regulamentului, Eugen Nicolicea, care este liderul deputaţilor independenţi, ar avea aceleaşi drepturi ca şi ceilalţi lideri de grup.

El a arătat că a propus şi micşorarea de la 10 la 6 a numărului de parlamentari care formează un grup parlamentar.

Conform altor propuneri de modificare a Regulamentului formulate de Cionca Arghir, în cazul constituirii de noi grupuri parlamentare, acestea sunt prezentate plenului de către liderii lor, la începutul sesiunii parlamentare. Deputaţii independenţi care se vor constitui în grup parlamentar vor avea dreptul să facă parte din comisiile parlamentare, din grupurile de prietenie. Deputaţii deveniţi independenţi vor rămâne membri ai comisiilor din care fac parte sau, dacă solicită, se pot transfera la altă comisie, cu aprobarea plenului.

Cionca Arghir a propus, împreună cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, amendamente la Regulament potrivit cărora liderul de grup poate propune plenului modificarea programului de lucru şi a ordinii de zi, poate cere întreruperea sau continuarea dezbaterilor şi poate contesta rezultatul votului exprimat. Deputatul PDL a propus şi ca un deputat care absentează nemotivat de la trei şedinţe consecutive ale comisiei să îşi piardă calitatea de membru al acesteia, dacă preşedintele comisiei cere înlocuirea sa şi nu poate fi desemnat, timp de 30 de zile, de către liderul său de grup să fie membru într-o altă comisie.

Preşedintele comisiei a precizat că, la şedinţa comisiei, reprezentanţii PSD şi PNL s-au opus modificării Regulamentului pentru constituirea grupului de independenţi, în timp ce PDL şi UDMR au fost în favoarea ei şi că aşteaptă un punct de vedere şi din partea deputaţilor minorităţilor alta decât cea maghiară.

Deputatul PDL a arătat că la şedinţa comisiei s-au discutat aceste modificări, însă nu s-a putut întruni cvorumul pentru a vota, adăugând că va încerca acest lucru în şedinţa de săptămâna viitoare.

Comisia pentru regulament este constituită din cinci membri, câte un reprezentat al fiecărui grup parlamentar - PDL, PSD, PNL, UDMR şi minorităţi. Deciziile din comisie se pot lua prin prezenţa tuturor celor cinci membri, a precizat Cionca Arghir.

El a adăugat că va trimite aceste propuneri de modificare a Regulamentului liderilor grupurilor parlamentare, pentru a ajunge la un acord.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Propunere de modificare a Regulamentului Camerei pentru ca independenţii să aibă grup.
 Vizualizări articol: 597 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Propunere de modificare a Regulamentului Camerei pentru ca independenţii să aibă grup0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei