Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 feb 2010 - Anul XV, nr. 35 (4326)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Zona euro se va dezmembra din cauza problemelor statelor din sudul Europei -analist Societe Generale

Vineri, 12 Februarie 2010 (16:58:05)

Zona euro se va dezmembra din cauza supraevaluării monedei în ţările din sudul Europei, sufocate de competitivitate scăzută, consideră economistul grupului financiar francez Societe Generale Albert Edwards, citat de Bloomberg.

Problema acestor state, incluzând Grecia, Portugalia şi Spania, "constă în faptul că menţinerea dobânzilor la un nivel scăzut pentru mulţi ani a condus la supraîncălzire (economică, n.r.) şi inflaţie rapidă", a afirmat Edwards într-o notă de cercetare publicată vineri.

Chiar dacă guvernele "ar putea să-şi reducă deficitele fiscale, lipsa competititvităţii din zona euro are nevoie de ani întregi de deflaţie. Orice ajutor acordat Greciei amână doar destrămarea inevitabilă a zonei euro", a spus el.

Euro s-a depreciat cu 9,9% faţă de dolar începând din luna noiembrie, din cauza temerilor că unele state, inclusiv Grecia, vor întâmpina probleme în controlarea deficitelor bugetare. Euro a atins, vineri, un minim al zilei de 1,3557 dolari la 12:50 GMT.

Edwards a fost votat, în 2009, pe locul doi în clasamentul Thomson Extel al celor mai buni analişti din Europa, fiind devansat de James Montier, de asemenea analist la Societe Generale la momentul respectiv. Societe Generale a fost desemnat cel mai bun grup de analiză şi cercetare economică pentru al treilea an consecutiv.

Liderii UE au promis joi să sprijine Grecia, fără să anunţe planuri sau măsuri concrete. Detaliile pachetului de sprijin ar putea fi finalizate la începutul săptămânii următoare, când se întrunesc miniştrii de Finanţe din Uniunea Europeană.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zona euro se va dezmembra din cauza problemelor statelor din sudul Europei -analist Societe Generale.
 Vizualizări articol: 775 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Zona euro se va dezmembra din cauza problemelor statelor din sudul Europei -analist Societe Generale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei