Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 12 feb 2010 - Anul XV, nr. 35 (4326)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Căşuneanu spune că acuzaţiile procurorilor DNA sunt nefondate

Vineri, 12 Februarie 2010 (15:23:47)

Omul de afaceri Costel Căşuneanu a declarat, vineri, la ieşirea de la DNA, că acuzaţiile procurorilor la adresa sa sunt nefondate şi a precizat că de trei ani nu a mai avut niciun contract cu statul român.

Întrebat în legătură cu firma care a câştigat licitaţia în defavoarea sa şi pentru care a cerut instanţei anularea acesteia, Căşuneanu a precizat că nu este o firmă care să-i aparţină omului de afaceri Umbrărescu, ci este o firmă străină, care "are cinci administratori şi niciun angajat".

Căşuneanu a mai spus că firma respectivă a câştigat mai multe contracte cu statul, printre care şi lucrări la podul Calafat, precizând că în acest caz firma nu a făcut nimic. Omul de afaceri a susţinut că de trei ani de zile el nu a mai avut niciun contract cu statul român.

El a adăugat că se va prezenta în faţa anchetatorilor ori de câteori va fi chemat.

La intrarea în sediul DNA, Costel Căşuneanu a spus că nu mai are calitatea de inculpat în dosarul în care este acuzat senatorul PSD Cătălin Voicu, ci de învinuit, după ce, la solicitarea avocaţilor său, procurorul şef Daniel Morar a infirmat ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale pe numele lui.

Omul de afaceri a mai spus că el nu a dat bani decât cu titlu de împrumut, admiţând astfel că a dat într-adevăr 200.000 de euro cuiva, fără a preciza cui.

Legat de contractul pentru care i-ar fi oferit bani senatorului PSD Cătălin Voicu ca să intervină pe lângă magistraţi de la instanţa supremă, Căşuneanu a arătat, înaintea discuţiilor cu procurorii, că acel contract a fost câştigat de "nişte străini", care "au cerut cu 50 de miliarde mai mult decât ceream eu".

Costel Căşuneanu a precizat că s-a prezentat instanţei cu o cerere de anulare a acelei licitaţii pentru că firma câştigătoare a cerut o sumă mult mai mare decât propusese firma sa şi totuşi a câştigat.

"Nu e vorba de alte sume decât de sume oferite cu titlul de împrumut, respectiv 200.000, dar care, precizez încă o dată, este un împrumut şi nu vreau să intru în alte detalii acum. Aţi spus că sunt inculpat, de ce după aceea nu aţi spus şi că Daniel Morar mi-a admis plângerea şi a infirmat ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale pe numele meu", a declarat Căşuneanu.

Căşuneanu a fost la DNA şi joi, surse judiciare declarând, pentru MEDIAFAX, că procurorii i-au adus la cunoştinţă o nouă acuzaţie.

Vineri dimineaţă a fost la DNA şi senatorul PSD Cătălin Voicu. Procurorii DNA i-au adus la cunoştinţă lui Cătălin Voicu o nouă învinuire de trafic de influenţă, pentru că i-ar fi cerut lui Căşuneanu alţi 60.000 de euro, pentru a interveni la magistraţi în vederea soluţionării favorabile a unor dosare ale omului de afaceri, au declarat surse judiciare.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA i-au adus la cunoştinţă lui Voicu faptul că pe numele lui s-a mai formulat o acuzaţie de trafic de influenţă, vizând suma de 60.000 de euro pe care ar fi primit-o de la Costel Căşuneanu pentru a interveni la magistraţi să rezolve favorabil un dosar al omului de afaceri. Cei 60.000 de euro i-ar fi fost daţi de Căşuneanu anterior sumei de 200.000 de euro primite de la omul de afaceri.

Cătălin Voicu a fost chemat din nou, luni, la DNA, când va trebui să dea o declaraţie în legătură cu această nouă acuzaţie, potrivit aceloraşi surse.

Cătălin Voicu este cercetat de procurorii DNA pentru două infracţiuni de trafic de influenţă. Procurorii i-au impus senatorului PSD Cătălin Voicu să nu ia legătura cu Viorel Hrebenciuc, Marian Vanghelie şi Dan Ioan Popescu, consilierul PSD Ioan Năstase şi avocatul Cezar Bivolaru.

Cătălin Voicu a mai fost audiat, în decembrie 2009 şi în ianuarie, de către procurorii anticorupţie, care i-au impus interdicţia de a părăsi Capitala. Senatorul a contestat măsura la instanţa supremă, însă apoi şi-a retras contestaţia.

În acelaşi dosar, preşedintele Secţiei civile a instanţei supreme Florin Costiniu este urmărit penal pentru complicitate la traficul de influenţă săvârşit de senatorul PSD Cătălin Voicu. Florin Costiniu este suspectat că ar fi intervenit pe lângă colegi judecători de la Secţia de contencios administrativ de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru soluţionarea unui dosar în favoarea omului de afaceri Costel Căşuneanu.

Omul de afaceri Marius Locic a fost audiat şi el în dosarul senatorului Voicu.

Potrivit procurorilor anticorupţie, omul de afaceri Costel Căşuneanu i-ar fi cerut, anul trecut, senatorului PSD Cătălin Voicu să intervină pe lângă judecătorii instanţei supreme pentru a obţine o hotărâre favorabilă privind un litigiu comercial dintre SC PA&CO Internaţional SRL Bacău şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionle din România (CNADNR).

"În sarcina inculpatului s-a reţinut că în luna august 2009, Costel Căşuneanu, asociat al SC PA &CO Internaţional SRL Bacău i-a cerut numitului Cătălin Voicu să intervină pe lângă magistraţii Secţiei Contencios Administrativ şi Fiscal din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, învestiţi cu soluţionarea dosarului 3360/2/2009, având ca obiect litigiul dintre SC PA&CO Internaţional SRL Bacău şi CNADNR, pentru ca aceştia să adopte o soluţie favorabilă societăţii comerciale menţionate", consemnează instanţa supremă în încheierea prin care au decis definitiv ridicarea interdicţiei de a părăsi Bacăul impusă lui Costel Căşuneanu de procurorii DNA.

Instanţa notează, în actul citat, faptul că senatorul Cătălin Voicu a fost de acord şi, în schimbul intervenţiilor sale, ar fi pretins şi ar fi primit de la Costel Căşuneanu, foloase necuvenite în cuantum de 200.000 de euro, folosind în discuţiile purtate termenul de "împrumut", pentru a disimula fapta de corupţie.

"Ca urmare a acestei înţelegeri, Voicu Cătălin l-a contactat ulterior pe Florin Costiniu - preşedintele Secţiei Civile şi de Proprietate Intelectuală din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi i-a cerut, ca în schimbul unor foloase materiale, să-i determine pe magistraţii învestiţi cu soluţionarea dosarului să adopte o soluţie favorabilă SC PA&CO Internaţional SRL Bacău, însă magistraţii au pronunţat o soluţie defavorabilă, deşi cei doi au făcut numeroase intervenţii, asigurându-l însă pe Căşuneanu Costel că se vor ocupa în continuare să găsească o modalitate prin care soluţia adoptată de instanţă să fie desfiinţată şi ulterior să se adopte o alta favorabilă omului de afaceri", arată sursa citată.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Căşuneanu spune că acuzaţiile procurorilor DNA sunt nefondate.
 Vizualizări articol: 735 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Căşuneanu spune că acuzaţiile procurorilor DNA sunt nefondate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei