Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 ian 2010 - Anul XV, nr. 21 (4312)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Patronatul farmaciilor: Aproape trei sferturi din farmacii, în faliment din punct de vedere contabil

Miercuri, 27 Ianuarie 2010 (16:36:10)

Aproape trei sferturi din totalul celor şase mii de farmacii sunt în faliment din punct de vedere contabil, unităţile nemaiputând plăti cheltuielile curente de întreţinere a unităţilor şi datoriile către furnizori, a spus, pentru MEDIAFAX, preşedintele Patronatului farmaciştilor, Ioana Cacoveanu.

"Vorbim de trei sferturi din farmacii în stare de faliment din punct de vedere contabil. Chiar şi în Bucureşti au dispărut multe farmacii. Farmaciile nu mai au încotro: fie se închid, fie afacerea este vândută", a declarat, miercuri, Ioana Cacoveanu.

La rândul său, vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor din România, Clara Popescu, a susţinut că situaţia farmaciilor este tot mai gravă.

"Nu avem o statistică privind situaţia farmaciilor, dar în curând vor fi atât de puţine farmacii că le vom căuta cu lumânarea. Din păcate, aproape 30 la sută din farmacii sunt ale cârnăţarilor, mai ales în mediul rural. De unde toată lumea spunea că sunt foarte multe farmacii, acum vom vedea ce va mai fi", a declarat, pentru MEDIAFAX, Clara Popescu.

Aceasta a precizat că unii farmacişti i-au spus că nu au mai primit bani, din luna iunie, pentru medicamentele eliberate.

Popescu a arătat că reprezentanţi ai farmaciştilor se vor întâlni cu cei din conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pentru a discuta noul contract cadru pentru 2010, dar şi modul în care vor putea fi plătite datoriile.

"Vineri vom avea o întâlnire cu conducerea CNAS", a precizat vicepreşedintele Colegiului Farmaciştilor.

La rândul său, preşedintele CNAS, Lucian Duţă, a arătat că, vineri, va fi o întâlnire cu reprezentanţii farmaciştilor, aşa cum are zilnic cu fiecare grup de lucru.

"Mă întâlnesc în fiecare zi cu câte un grup de lucru. Vineri va fi rândul farmaciştilor. Vom discuta contractul cadru pe 2010", a declarat pentruMEDIAFAX, Lucian Duţă.

Un raport din octombrie 2009 al CEGEDIM, companie care face studii şi sondaje referitoare la piaţa medicamentelor, arăta că în acea lună au fost închise 42 de farmacii mici.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patronatul farmaciilor: Aproape trei sferturi din farmacii, în faliment din punct de vedere contabil.
 Vizualizări articol: 295 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patronatul farmaciilor: Aproape trei sferturi din farmacii, în faliment din punct de vedere contabil0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei