Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 ian 2010 - Anul XV, nr. 21 (4312)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Copil problemă

La 12 ani, a fugit cu iubitul şi nu mai vrea să audă de casă şi părinţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O minoră în vârstă de 12 ani a ajuns să fie căutată de poliţie pentru a doua oară de la începutul anului, fugind de fiecare dată la iubitul său, cu şase ani mai mare, şi refuzând să mai audă de familia sa. Dacă la prima plecare fata a fost găsită imediat, acum, la a doua escapadă, nici aceasta şi nici cel cu care a fugit nu mai sunt de găsit.

 

Minora se numeşte Cristina Floarea Băcilă şi este din satul Voievodeasa, comuna Suceviţa, în timp ce iubitul, Tichicean Vlad Marcu, care de curând a devenit major, provine dintr-o familie din comunitatea de romi din Plaiu – Vicovu de Sus.
Prima dată, minora a plecat de acasă pe 14 ianuarie. Cum părinţii săi aflaseră că aceasta e îndrăgostită de băiat din Plaiu, poliţiştii au reuşit să o găsească chiar a doua zi, la locuinţa unde stă familia tânărului.

 

Adusă de poliţie acasă, a fugit din nou cu primul prilej

De voie, de nevoie, fata a revenit acasă, unde a putut fi ţinută însă doar patru zile. Pe 19 ianuarie, poliţia a fost alertată din nou, fata fugind după ce a găsit un prilej de a ieşi din casă.
Oamenii legii de la Poliţia oraşului Vicovu de Sus au plecat din nou în căutarea ei, la domiciliul părinţilor băiatului, însă cei doi nu au mai fost de găsit. Poliţiştii spun că, foarte probabil, aceştia se ascund la o altă locuinţă din zonă, posibil chiar din Plaiu.
Dacă părinţii băiatului nu par a avea nimic împotriva relaţiei, cei ai fetei încearcă din răsputeri să o aducă din nou acasă pe aceasta. Mama minorei a luat legătura cu fata prin telefon, însă nu a rezolvat nimic. Cristina Floarea Băcilă i-a transmis că nu mai are de gând să revină acasă şi i-a vorbit urât, condiţii în care părinţilor nu le-a rămas decât speranţa ca poliţia să le aducă din nou copilul acasă.

 

Poliţia face apel la populaţie pentru a găsi minora

Cum la mijloc este vorba de o minoră, oamenii legii au obligaţia să o caute pe fată şi să o redea familiei, astfel că aceştia fac apel la populaţie, în speranţa de a afla unde se ascunde aceasta.
Ca semnalmente, fata are 1,45 m înălţime, 45 de kilograme, constituţie atletică, ochi căprui şi faţă ovală. La data plecării de acasă aceasta era îmbrăcată cu o geacă din fâş de culoare verde, pulover de culoare roşie, pantaloni jeans de culoare albastră, cizme de culoare bej, iar pe cap purta batic de culoare albă cu flori mărunte.
În funcţie de rezultatele expertizei medico-legale care se va face după ce fata va fi găsită, Tichicean Vlad Marcu riscă să fie cercetat pentru infracţiunea de act sexual cu un minor.

 

Minorele care fug de acasă cu iubiţii, cazuri la ordinea zilei

Cazurile de acest gen nu sunt nici pe departe rarităţi în judeţul Suceava, povestea Cristinei Floarea Băcilă fiind deosebită doar în raport cu vârsta foarte fragedă a acesteia.
Povestea minorei din Dolhasca, fugită în anul 2008 cu iubitul sexagenar, şi ajunsă subiect la posturile TV naţionale, este cea mai cunoscută. Şi în prezent, cu puţin timp înainte de a împlini 18 ani, tânăra respectivă, Elena Oana Chihaia, figurează pe lista minorilor căutaţi de poliţie, de fiecare dată când a fost găsită aceasta fugind din nou la iubitul ei. Şi în localitatea vicoveană Plaiu, în urmă cu câteva luni, o fată de 15 ani şi-a părăsit familia şi a fugit în lume cu iubitul ei, un consătean în vârstă de 21 de ani.
De altfel, statisticile poliţiştilor de la compartimentul „Urmăriri” din cadrul IPJ Suceava arată că, în majoritate covârşitoare, dispariţiile minorelor sunt plecări voluntare, acestea fiind foarte uşor influenţabile şi fugind pentru a-şi trăi relaţiile cu proaspeţi iubiţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La 12 ani, a fugit cu iubitul şi nu mai vrea să audă de casă şi părinţi .
 Vizualizări articol: 6238 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 8 voturi
La 12 ani, a fugit cu iubitul şi nu mai vrea să audă de casă şi părinţi3.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei