Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 ian 2010 - Anul XV, nr. 21 (4312)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Inter-galacticii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

S-a mai elucidat o ecuaţie în fotbalul european. Una dintre cele două necunoscute a fost simplificată, astfel că a doua s-a devoalat: Inter va fi noua campioană a Italiei. Vorba vine „noua”! Foarte clar au stat lucrurile în teren la derby-ul cu Milan, dar această diferenţă evidentă a fost făcută la nivelul băncilor tehnice. Leonardo a părut boem în comparaţie cu arogantul, dar meseriaşul, Mourinho. Totul, de la alcătuirea iniţială a echipei şi până la schimbări, via pregătirea tactică a meciului, a fost un fiasco pentru antrenorul brazilian. N-am văzut nimic pregătit anume pentru derby, absolut nimic surprinzător pentru adversari. Pentru performanţă la vârf nu ajunge doar să fii băiat bun în vestiar. Cei doi fundaşi laterali, Abate şi Antonini, au fost total depăşiţi de miza partidei. Abate le-a pus interiştilor primul gol pe tipsie, iar apoi a executat acelaşi număr comic la urcările sale în ofensivă: sprint furios către Beckham, căruia îi pasa de la 2 metri! Mai rămânea să-i potrivească mingea pentru centrări (care nici ele n-au mai avut acurateţea cunoscută, dar asta nu mai e vina lui Leonardo). În lipsa lui Nesta, pe bancă au rămas unii apărători experimentaţi, precum Khaladze sau Bonera, acesta din urmă cândva un fundaş de mare perspectivă, cu ceva selecţii în squadra azzura. Dar marea deziluzie a fost introducerea lui Huntelaar. E inadmisibil ca un vârf să intre în teren preţ de vreun sfert de oră şi să nu atingă mingea! Obiect nebulos, poate că olandezul pur şi simplu nu intră în canoanele fotbalului italian. N-ar fi primul jucător de valoare căruia i se întâmplă asta, are exemplul ilustru al conaţionalului său Bergkamp. Dar Leonardo preferă să insiste cu el, în timp ce Inzaghi freacă banca.
Dincolo, Mourinho l-a împrejmuit cu un năvod pe Ronaldinho, singurul care l-ar fi putut face să pătimească. Faptul că Mourinho a citit perfect jocul Milanului s-a putut vedea şi din faptul că echipa sa n-a avut emoţii nici după eliminarea lui Sneijder, una abuzivă şi disproporţionată. Dar lovitura de maestru a portughezului a fost una pe termen cel puţin mediu şi a constat în aducerea lui Pandev. Ideal pentru a-l suplini pe Eto’o în perioada Cupei Africii, macedoneanul va avea un cuvânt greu de spus şi în continuare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inter-galacticii.
 Vizualizări articol: 696 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Inter-galacticii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei