Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 27 ian 2010 - Anul XV, nr. 21 (4312)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Schimbarea de Guvern la finalul acestui an, plauzibilă

Miercuri, 27 Ianuarie 2010 (17:11:34)

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, miercuri, că anul 2010 va avea "mutaţii politice spectaculoase" în ceea ce priveşte Guvernul şi majoritatea parlamentară, el apreciind că este "plauzibil" ca la finalul acestui an să existe o "schimbare de Guvern".

"Pentru mine, ca lider al PSD, 2010 este anul în care se joacă cartea pentru alegerile din 2012, lăsând la o parte varianta pe care o consider tot mai plauzibilă ca la final de 2010 să existe o schimbare de Guvern şi un moment politic mai agitat, în condiţiile în care viaţa socială şi economică devin aproape insuportabile pentru o mare masă de cetăţeni", a declarat Geoană.

Solicitat să explice la ce s-a referit, Geoană a făcut referire la cota de încredere a actualului Guvern - de 17% - precizând că Executivul este "pe jumătate în groapă", precum şi la acţiunile şefului statului - care numea PC în 2004 "soluţie imorală", iar acum face acelaşi lucru cu UDMR.

"Un guvern care are 17% încredere din partea opinei publice este deja pe jumate îngropat. De aceea eu unul m-aş uita cu mai multă atenţie la o anumită consecvenţă a domnului Băsescu, care în 2004 i-a declarat pe cei de la PUR - actualul PC - ca soluţie imorală, şi acum vorbeşte de UDMR ca o soluţie similară. De aceea, este clar că 2010 va conduce la mutaţii spectaculoase pe scena politică cu privire la guvernare şi la majorităţi", a spus Geoană.

Întrebat dacă vede posibil scenariul suspendării lui Traian Băsescu şi revenirea uni Guvern PSD+PNL, Geoană a negat.

"Sunt convins că presiunea socială şi dezamăgirea opiniei publice vor conduce la schimbări spectaculoase de ecuaţie politică înainte de 2012, dar asta nu înseamnă sub nicio formă că în scenariul nostru există o variantă privind suspendarea", a susţinut liderul PSD.

El a arătat că se referă la guvernare şi mai puţin la şeful statului.

"Nu ştiu ce va face domnul Băsescu. Dacă va face lucruri care sunt în afara Constituţiei, aceasta este o problemă pe care nu o pot eu anticipa. Cred că din punct de vedere al Guvernului - pentru că de Guvern vorbim, Băsescu are un mandat de cinci ani, şi-l va duce la bun sfârşit sau nu funcţie de ceea ce va face sau nu va face - dar adevărata noastră problemă acum este mai puţin Traian Băsescu, ci este mai degrabă această guvernare, pentru că aceasta este atât de mult hulită", a explicat liderul PSD.

Geoană a adăugat că, în opinia sa, numărul celor care vor spune că actualul regim politic aflat la putere şi-a epuizat menirea politică va creşte, iar simpatia şi sprijjinul lor, inclusiv electoral, se vor îndrepta către PSD.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Schimbarea de Guvern la finalul acestui an, plauzibilă.
 Vizualizări articol: 525 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Schimbarea de Guvern la finalul acestui an, plauzibilă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei