Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 ian 2010 - Anul XV, nr. 8 (4299)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Poliţia Română va avea, până la sfârşitul anului, un sistemul de raportare a incidentelor

Marţi, 12 Ianuarie 2010 (16:11:01)

Poliţia Română va introduce, până la sfârşitul anului, Sistemul Naţional de Raportare a Incidentelor, ce reprezintă un sistem informatizat de colectare de date, poliţiştii având posibilitatea să întocmească o "hartă a infracţionalităţii" la nivelul întregii ţări.

Sistemul va permite preluarea plângerilor cetăţenilor direct în format electronic, va arhiva rapoartele de activitate ale poliţiştilor de teren, va trasa sarcini şi itinerarii de patrulare pentru ofiţeri şi va analiza datele rezultate în urma parcurgerii paşilor enumeraţi.

Scopul proiectului este eficientizarea desfăşurării procedurilor penale, astfel că membrii sistemului vor putea afla în orice moment ce unitate de poliţie instrumentează un anume dosar.

Sistemul Naţional de Raportare a Incidentelor este cel de-al doilea proiect aprobat la nivelul Poliţiei Române prin instrumentul de finanţare Fonduri Structurale - Fond Social European - Programul Operaţional "Dezvoltarea Capacităţii Administrative" (PODCA). Proiectul este co-finanţat de Guvern.

Suma totală investită în implementarea proiectului este de 9,6 milioane de lei, din care 85 la sută (8,2 milioane de lei) fonduri nerambursabile şi 1,4 milioane de lei din co-finanţare.

Şefului Poliţiei Române, chestorul Petre Tobă, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că peste 12.000 de poliţişti vor fi instruiţi în vederea utilizării sistemului, iar peste 400 de manageri, analişti şi statisticieni vor fi pregătiţi pentru evaluarea, monitorizarea şi interpretarea datelor colectate.

La conferinţa de presă organizată cu ocazia deschiderii proiectului au participat inspectorul general al Poliţiei Române, chestorul Petre Tobă, secretarul de stat al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) şi şeful Departamentului Schengen, chestorul Marian Tutilescu, managerul de proiect Wili Apreutesei, directorul Direcţiei pentru Dezvoltarea Capacităţii Administrative, Ruxandra Popovici şi consilierul secretarului de stat Valentin Fătuloiu de la Departamentul pentru Ordine şi Siguranţă Publică, Aurel Băloi.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţia Română va avea, până la sfârşitul anului, un sistemul de raportare a incidentelor.
 Vizualizări articol: 735 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Poliţia Română va avea, până la sfârşitul anului, un sistemul de raportare a incidentelor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei