Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 ian 2010 - Anul XV, nr. 8 (4299)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Parlamentarii au dezbătut, până la pauza de prânz, primele trei articole ale bugetului de stat

Marţi, 12 Ianuarie 2010 (16:12:22)

Parlamentarii au dezbătut, marţi, până la pauza de prânz, primele trei articole din proiectul bugetului de stat pe 2010, dezbaterile fiind marcate de dispute procedurale, dar şi de discuţii despre modul în care demnitarii pot slăbi.

Deputaţii şi senatorii au consumat o parte din timpul alocat dezbaterilor cu un apel nominal, cu o pauză de consultări, dar şi cu discuţii pe tema adoptării unui "articol fără cifre" şi a propunerii liderului PDL Mircea Toader ca luările de cuvânt ale parlamentarilor să fie de doar un minut.

Propunerea lui Mircea Toader a declanşat o serie de critici din partea reprezentanţilor PSD Aura Vasile, Anghel Stanciu, Petre Petrescu, aceştia apreciind că "totalitarismul PDL pune pumnul în gura opoziţiei" şi că Toader urmăreşte să blocheze dezbaterile la buget.

Preşedintele de şedinţă, Teodor Meleşcanu, a arătat că în Regulament nu este prevăzută fixarea timpului de un minut pentru fiecare luare de cuvânt, iar Mircea Toader a spus că sunt dezbateri sterile şi că el a propus doar să existe o limitare a luărilor de cuvânt.

Anghel Stanciu a remarcat faptul că trebuie să vină la tribună la microfon de multe ori deoarece are multe amendamente, iar acest lucru îl va face să slăbească. Stanciu a criticat faptul că ministrul Finanţelor răspunde amendamentelor făcute de parlamentari de la un microfon din bancă, nedeplasându-se la tribună.

"Şi eu ţin cură de slăbire", a replicat ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădesc, care a venit, apoi, la tribuna Parlamentului.

După lungi discuţii, parlamentarii au adoptat trei articole din proiectul de buget şi au respins amendamentele deputaţilor PNL Eugen Nicolăescu şi Petre Petrescu la aceste articole.

Deputaţii şi senatorii urmează să continue, după pauză, discuţiile la articolul 4 al proiectului bugetului de stat.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parlamentarii au dezbătut, până la pauza de prânz, primele trei articole ale bugetului de stat.
 Vizualizări articol: 439 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Parlamentarii au dezbătut, până la pauza de prânz, primele trei articole ale bugetului de stat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei