Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 ian 2010 - Anul XV, nr. 8 (4299)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Social

La majorat, orfană şi cu două fetiţe de crescut

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La doar 18 ani, când alte tinere îşi sărbătoresc majoratul şi visează la o viaţă plină de împliniri, o suceveancă se chinuieşte să-şi crească singură cele două fetiţe, una de un an şi jumătate, cealaltă de doar câteva luni. Rămasă orfană de la vârsta de 10 ani, tânăra s-a confruntat tot timpul cu lipsurile şi cu necazurile. În anul 2007, adolescenta a început o relaţie de concubinaj cu un bărbat din judeţul Botoşani, din această relaţie rezultând două fetiţe.

 

Puşi în pericol de propriul tată

Pentru că nu aveau o locuinţă a lor, cei doi concubini au locuit o perioadă în casa părintească a bărbatului, din judeţul Botoşani. Aici, a povestit tânăra mamă, tatăl copiilor realiza venituri din munci ocazionale şi consuma frecvent băuturi alcoolice. La băutură, bărbatul era foarte agresiv, alungându-şi concubina din locuinţă, împreună cu copiii, fapt confirmat şi de mama concubinului.
Pentru că mama fetiţelor nu avea cu ce să-şi crească copiii şi era agresată şi batjocorită în casa concubinului, a decis să ceară spijinul Centrului Maternal din Botoşani. În regim de urgenţă, pentru că cei doi copii erau în pericol, femeia a fost primită pentru o perioadă scurtă la centrul social din Botoşani.

 

Departe de scandaluri şi bătăi

Pentru că tânăra avea domiciliul pe Suceava, a fost transferată ulterior la Centrul Maternal din Gura Humorului, unde, cu ajutorul personalului din centru, a reuşit să-şi înscrie copiii la medicul de familie şi să aibă parte de acea linişte mult dorită, după multă vreme de chinuri şi neajunsuri. Tot în Centrul Maternal din Humor, tânăra mămică şi-a botezat şi cea de-a doua fetiţă, care nu era încă încreştinată.
„Au fost evaluate posibilităţile de reintegrare familială şi socială a cuplului mamă-copii, pentru a identifica finalitatea măsurii de protecţie. S-a încercat restabilirea relaţiei cu tatăl copiilor şi responsabilizarea acestuia. Nu a fost posibilă reintegrarea în familia tatălui, întrucât acesta nu a fost interesat să-şi găsească un loc de muncă, şi, după cum se ştia deja, este consumator de băuturi alcoolice. Părinţii bărbatului locuiesc într-o casă construită din chirpici, compusă din trei camere şi un hol, modest mobilate. Deseori bărbatul are un comportament agresiv şi faţă de părinţii săi, ceea ce ar pune mereu în pericol viaţa concubinei şi a copiilor”, ne-a declarat Liviana Enea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava.

 

O nouă viaţă

Împreună cu specialiştii centrului social din Gura Humorului, s-a luat legătura cu cei patru fraţi majori ai mamei copiilor, care au fost de acord ca sora lor să locuiască în casa părintească, dacă reuşeşte să o facă funcţională.
După cum a povestit tânăra mămică, casa părintească era într-o stare avansată de degradare, având acoperişul deteriorat, geamurile fără sticlă, soba spartă, tencuiala pereţilor căzută şi nu mai avea mobilier.
Cu banii din alocaţia copiilor, dar şi cu ajutorul câtorva oameni de bine găsiţi de către personalul centrului de la Gura Humorului, femeia a reuşit să-şi renoveze şi să-şi mobileze o cameră de locuit şi holul în casa părintească.
Ea a solicitat încetarea rezidenţei în Centrul Maternal şi s-a mutat cu cele două fetiţe în casa părintească.
Tânăra mămică a înscris copiii la medicul de familie, a depus documentele la primărie pentru a beneficia de toate drepturile pentru copii şi a deschis acţiune în instanţă pentru încredinţarea minorelor şi plata pensiei de întreţinere din partea concubinului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La majorat, orfană şi cu două fetiţe de crescut.
 Vizualizări articol: 716 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 10 voturi
La majorat, orfană şi cu două fetiţe de crescut3.6510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei