Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 ian 2010 - Anul XV, nr. 8 (4299)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fază terminală

Bolnavii de gripă nouă care scuipă sânge nu mai pot fi salvaţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Oamenii care contactează virusul AH1N1 al gripei noi şi nu se prezintă la medic pentru consultaţie şi tratament în primele faze ale bolii riscă să nu mai poată fi salvaţi, chiar şi în cazul în care până la momentul îmbolnăvirii nu au avut nici o altă suferinţă.
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, a precizat, ieri, într-o conferinţă de presă, că Spitalul de Urgenţă Sfântul Ioan cel Nou Suceava are tot ceea ce este necesar pentru tratamentul gripei noi, atât la Boli Infecţioase, cât şi la Terapie Intensivă, dar condiţia ca terapia să aibă efect este ca pacientul să se prezinte la timp la doctor.
„Cei care au murit, s-a întâmplat pentru că au venit foarte târziu. Când pacientul este deasupra resurselor medicale nu ai ce face, când a început să scuipe sânge, când sputa este cu sânge, cazul este depăşit medical. Din păcate, la noi nu se pune diagnosticul de depăşit medical, când nu mai ai ce face. Este ca şi un cancer în ultimul stadiu, nu poţi opri sfârşitul. Când plămânul a devenit alb nu mai ai ce face. Dacă boala nu a fost prinsă în faza în care se putea interveni...”, a arătat dr. Lăzăreanu.

 

O gravidă diagnosticată cu gripă nouă a refuzat internarea

Potrivit acestuia, la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgenţă sunt şase aparate de ventilaţie, cel de-al şaptelea fiind împrumutat spitalului de boli infecţioase din Iaşi, la solicitarea medicilor de aici. „Ne-au cerut două, am dat unul. Ei aveau cazurile grave din toată Moldova, şi sucevenii noştri tot acolo merg”, a explicat Lăzăreanu.
Ultimul caz de gripă nouă este cel al unei tinere din zona Dornelor, însărcinată în luna a III-a, care a refuzat internarea şi este izolată la domiciliu.
Cu dozele de vaccin care au fost repartizate până acum judeţului Suceava se imunizează 8-9 la sută din populaţie. Pentru a stopa răspândirea virusului este necesar să fie vaccinată 40 la sută din populaţie, iar şeful DSP a afirmat că, dacă vor fi solicitări, Institutul Cantacuzino nu are nici o problemă în a asigura întreaga cantitate de vaccin necesară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bolnavii de gripă nouă care scuipă sânge nu mai pot fi salvaţi.
 Vizualizări articol: 1103 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.7 din 7 voturi
Bolnavii de gripă nouă care scuipă sânge nu mai pot fi salvaţi1.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Insane trimis de
(12 ian 2010, 12:35:55
Bai, voi sunteti sanatosi la cap? Asta-i titlu de articol, "bolnavii care scuipa sange"?

Stiu ca TREBUIE* sa ne vaccinam, asa spune dl Cercel, dar chiar asa, scriem articole care sa inspaimante?

* Si legat de isterie, as vrea sa vad in Monitorul si un articol de pe... partea cealalta a baricadei. Isteria vaccinarii a fost provocata de moartea actorului Tecuceanu de la Carcotasi, despre care deces musiu Cercel de la Sanatate a declarat categoric ca a fost din cauza gripei noi. Si atunci sa-mi spuneti voi, autori de articole bune de bagat lumea in boala, de ce pe certificatul de deces al lui Toni Tecuceanu NU este trecut ah1n1 la cauza decesului? Nu sunt zvonuri, fratele actorului si una dintre colege, "bebelusa" Oana, stiu asta. De ce a fost gasit Toni bolnav de gripa noua doar la al 3-lea test efectuat in spital? De ce nu s-a mai imbolnavit nimeni din echipa?
1.1  RE: Insane trimis de
(12 ian 2010, 12:40:01
Desi au participat toti la filmari in Brasov, cateva zile inainte de Craciun, nici unul dintre ei n-a avut simptome de gripa, noua sau veche. Si asta in ciuda faptului ca toti, inclusiv mai-sus-mentionatul dr Lazareanu, insista ca gripa noua este MULT mai contagioasa decat cea de sezon. De ce nu s-au imbolnavit atunci?

Parerea mea este ca va folositi de decesul unui om pentru a convinge romanii sa se vaccineze, devenind astfel cobai pentru un vaccin testat insuficient. Posibil ca Toni Tecuceanu sa fi avut vreo afectiune cardiaca, lucru care combinat cu obezitatea, sa-i fi fost fatal.

1.2  RE: Insane trimis de
(12 ian 2010, 12:41:56
PS La nivel mondial, doar 20% dintre decesele provocate de gripa noua sunt ale unor oameni relativ sanatosi. Restul de 80% au murit din cauza altor boli, pneumonii, cancer etc, iar gripa noua doar le-a "dat un ghiont"...
2.   Monitorule !! trimis de
(12 ian 2010, 13:08:55
eu-s banat , sau de ce nu pot posta ?
3.   Oare merge comentariul asta ? trimis de
(12 ian 2010, 13:11:35
nevasta lui cercel aduce vaccinurile in tara. vreti mai multe ???
3.1  RE: Oare merge comentariul asta ? trimis de
(12 ian 2010, 15:11:41
cum a iesit asa repede vaccinul asata?? stau oamenii la coada sa fie cobai ...prostie si cu gripa asta care probabil la fel ca vaccinul este facuta in laborator
3.2  RE: Oare merge comentariul asta ? trimis de
(12 ian 2010, 16:06:22
vaccinul asta, ca si cele anterioare (gardasil / silgard / cevarix) nu s-a testat . de fapt el acum se testeaza, pe un neam intreg . iar noi credem mass-media si ne umplem de vaccinuri . eu ma gandesc, cat de destept poti fi sa poti fi manipulat prin TV
4.   NU VA FACETI VACCINUL !!! TREZITI-VA !!! trimis de
(12 ian 2010, 16:30:00
CITITI MAI MULTE DESPRE EFECTELE ADVERSE ALE VACCINULUI PE ADRESA DE NET ****://www.antivaccin.tk/ SI DESPRE ADEVARUL CU PRIVIRE LA MOARTEA ACTORULUI TONI TECUCEANU CHIAR DE PE BLOG-UL UNEIA DINTRE COLEGELE SALE(BEBELUSA OANA) CARE ARE O ALTA VERSIUNE DECAT CEA PUBLICATA DE ZIARE SI TELEVIZIUNI ****://www.bebelusaoana.ro/
5.   Ce ma distrez la noi in tara.. trimis de
(12 ian 2010, 17:17:10
1. Articolul e de rahat dpdv jurnalistic, deontologic, ce vreti.

2. Traind in Romania, nu pot sa nu ma gandesc la eventualele manarii pe care le pot face smecherii din tara asta. Gripe am avut si probabil o sa mai am. Ma enerveaza la culme isteria idioata de la noi.
5.1  RE: Ce ma distrez la noi in tara.. trimis de
(12 ian 2010, 20:16:21
Ma, JERK... eu n`o sa`mi fac vaccinul miraculos care umple nu stiu ce conturi ca mi-e frica de acelaughing
5.2  RE: Ce ma distrez la noi in tara.. trimis de
(12 ian 2010, 23:26:59
sa nu mai vorbim de frica de ace. fobie chiarhappy daca ma ataci pe strada cu o seringa cu ac, iti dau tot ce vrei. daca ai avea alta arma sau obiect asimilat armelor parca m-as uita la tine altfellaughing)) ... mai cu respect asa
6.   Selectie artificiala trimis de
(12 ian 2010, 19:35:58
Intr-un fel e bine ca gloata neinformata sau mai bine zis, dezinformata, se vaccineaza. Poate mai scapam de prosti. Imi deschid firma de pompe funebrela primavara.
6.1  RE: Selectie artificiala trimis de
(12 ian 2010, 23:14:14
deschidee-o peste cativa ani. atunci se vede efectulbig grin

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei