Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 ian 2010 - Anul XV, nr. 8 (4299)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Implicare

Campania de sterilizare a câinilor vagabonzi, demarată de astăzi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Una dintre cele mai ample campanii de sterilizare a câinilor vagabonzi, menită să rezolve în timp problema câinilor vagabonzi, cu care de ani de zile se confruntă locuitorii municipiului Suceava, începe de astăzi, cu sprijinul unei echipe de medici germani şi români, adusă de fundaţia Vier Pfoten.
“Spitalul” în care sunt efectuate operaţiile de sterilizare, precum şi operaţiunile de deparazitare, vaccinare şi marcare a fost amenajat într-o clădire situată în lunca Sucevei, vizavi de intrarea principală la Termica.
Viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi a precizat că locaţia respectivă a fost aleasă după o căutare îndelungată a unui spaţiu care să ofere medicilor condiţiile necesare efectuării operaţiilor – spaţiu suficient, căldură, apă caldă şi apă rece, canalizare şi electricitate.

 

Probleme la identificarea unui spaţiu potrivit pentru operaţiile de sterilizare

“Una dintre opţiuni era să folosim clădirea unui punct termic, dar cum câinii operaţi trebuie ţinuţi măcar o zi sub supraveghere, urletele şi lătratul acestora ar fi deranjat locuitorii din jur. Aici, în clădirea de vizavi de Termica, au toate condiţiile asigurate, nu deranjează pe nimeni, iar adăpostul de câini este aproape. Acest lucru ne este util, în condiţiile în care, pe de o parte, avem echipe care strâng câinii de pe străzi, în vreme ce câinii operaţi trebuie ţinuţi în alte spaţii, înainte să fie returnaţi pe stradă, în locurile de unde au fost ridicaţi”, a declarat Lucian Harşovschi.
Campania de sterilizare a câinilor comunitari este organizată de Primărie în parteneriat cu fundaţia germană Vier Pfoten, care a adus la Suceava zece persoane, care se vor ocupa în principal de efectuarea operaţiilor, dar şi de prinderea câinilor de pe străzi. Pe lângă echipa de prinzători de la Vier Pfoten, pe străzi vor mai acţiona alte două echipe, ale municipalităţii sucevene, scopul fiind sterilizarea unui număr cât mai mare de câini în cele trei săptămâni în care medicii vor face operaţii.

 

Sterilizarea animalelor de companie, cu programare telefonică

Sterilizarea este gratuită şi pentru cei care îşi aduc animalele de companie, câini sau pisici.
“Persoanele care au în proprietate sau în îngrijire câini şi pisici pot aduce animalele la sterilizat vizavi de Termica, în clădirea semnalizată de Vier Pfoten, pentru a fi uşor de identificat. Sterilizarea este gratuită pentru oricine şi se poate face şi cu programare. Tot ce trebuie făcut este să fie dat un telefon la numărul 0732660108, disponibil zilnic între orele 09.00-17.00, iar dacă cel care sună are mai multe animale de adus şi nu are cu ce le transporta, acestea pot fi ridicate atunci când echipele de prindere ajung în cartierul respectiv”, a precizat viceprimarul Lucian Harşovschi.
În funcţie de rezultatele campaniei de sterilizare demarate astăzi, medicii de la Vier Pfoten vor mai reveni în cursul acestui an, pentru a steriliza cât mai mulţi din cei aproximativ 2.000 de câini vagabonzi care trăiesc pe străzile municipiului reşedinţă de judeţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Campania de sterilizare a câinilor vagabonzi, demarată de astăzi.
 Vizualizări articol: 707 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Campania de sterilizare a câinilor vagabonzi, demarată de astăzi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa traiti bine trimis de
(12 ian 2010, 12:43:28
Cred ca sterilizarea ar trebui sa inceapa din cladirea Primariei si sa continue pe la sediile partidelor politice. E plin de javre pe acolo.
1.1  RE: Sa traiti bine trimis de
(12 ian 2010, 17:28:40
=))) Bun comentariu. Sa stii ca "m-am r�s"! Eu vreau sa stiu doar un lucru: Ce fac cu potaile dupa ce le sterilizeaza? Deschid portile si ii alunga din spate strigand: "Be free, be free!" Eu zic sa ne adunam asa cativa cu niste obiecte contondente sau stiu eu..arme cine detinesmug si sa asteptam acolo cand vor deschide portile. Stiti vorba: "The best defense is a good offense!"
2.   Pfffffffffffff trimis de
(12 ian 2010, 20:17:06
cu ....MACIUCILE....laughing))))) nu se poate ca ,salta astia de la protectia lu peste... dar asa pe inserat o pastilutza de STRICNINA intr-o feliutza de salamior..... face minuni.... garantat .....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei