Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 dec 2009 - Anul XIV, nr. 303 (4289)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anastase: Vom propune sesiune extraordinară din 4 ianuarie, pentru adoptarea bugetului de stat

Luni, 28 Decembrie 2009 (13:53:32)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că va propune la şedinţa Birourilor Permanente ale Parlamentului de marţi convocarea unei sesiuni extraordinare începând din 4 ianuarie până la adoptarea proiectului de buget pe anul 2010.

"O să propunem o sesiune extraordinară de pe 4 ianuare până la adoptarea proiectului de buget, astfel încât pe 5 ianuarie proiectul de buget să intre în dezbaterea comisiilor parlamenatre, iar în săptămâna 11 ianuarie - 14 ianuarie să se dezbată în plenul Parlamentului", a spus Anastase.

Ea şi-a exprimat speranţa ca parlamentarii să aibă program prelungit atunci când vor dezbate proiectul de buget în plen, pentru ca acesta "să fie dezbătut în cel mai scurt timp".

Anastase a mai spus că "există o deschidere din partea partidelor de a discuta şi de a trece bugetul".

Birourile permanente reunite ale Parlamentului se vor întruni marţi, la ora 11.00.

Guvernul a depus la Parlament, joi seară, proiectul de buget pentru 2010, cu solicitarea ca documentul să fie dezbătut în regim de urgenţă, au declarat atunci pentru agenţia MEDIAFAX surse oficiale.

Guvernul a aprobat, miercuri, proiectul de buget pentru 2010. Premierul Emil Boc a declarat, la finalul şedinţei de guvern, că proiectul de buget ia în calcul o creştere economică de 1,3% şi o rată a inflaţiei de 3,7%.

El a arătat totodată că va fi menţinută scutirea de impozit pe profitul reinvestit. Pensia socială minimă, de 350 lei, ar urma să fie majorată cu rata inflaţiei.

Noul ministru al Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a arătat, într-o declaraţie susţinută la Guvern, că nu el a fost cel care a lucrat integral la elaborarea bugetului, dar a precizat că îşi asumă prevederile documentului care poate asigura finanţarea României în 2010, conform acordului încheiat cu Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Mondială.

"România va fi în 2010 un stat funcţional, cu economie stabilă şi în creştere uşoară, care va putea să îşi relanseze economia în anul 2011, pe bazele de echilibru stabilite în acest an. Ne-a fost un pic prea bine pentru cât ne permiteam şi, de aceea, poate acum ne va fi un pic mai rău. Ne-am permis nişte cheltuieli care sunt excesive în raport cu capacităţile economei româneşti, trebuie să ajustăm aceste cheltuieli la nivul pe care economia românească şi-l permite şi, ulterior, pe baza unei economii echilibrate şi stabile, să relansăm creşterea economică. Sunt încrezător că, la un moment dat, pe parcursul anului 2010, vor fi posibile corecţii pozitive, în special în favoarea programelor de investiţii şi de dezvoltare", a spus Vlădescu.

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a amintit la rândul său că rata şomajului luată în considerare pentru 2010 va fi de 7,3%, comparativ cu 7,8% preconizat pentru acest an, numărul de şomeri anticipat pentru sfârşitul anului viitor fiind limitat astfel la 645.000 persoane.

În 17 decembrie, preşedintele Traian Băsescu a trimis o scrisoare conducerilor Camerei Deputaţilor şi Senatului în care precizează că, pentru a putea redeschide finanţarea externă a României, este necesar ca instituţiile statului să se încadreze într-un calendar de lucru până la mijlocul lunii februarie 2010.

Şeful statului arăta că până în 16 ianuarie 2010 ar trebui dezbătute şi aprobate Legea bugetului de stat şi Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru ca acestea să fie publicate în Monitorul Oficial al României în intervarul de timp 16-19 ianuarie 2010, când ar trebui invitată şi echipa UE, a Băncii Mondiale şi a FMI în România.

În 21 decembrie, Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au amânat însă discutarea acestei scrisori, apreciind că mai întâi trebuie depus proiectul de buget la Parlament.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anastase: Vom propune sesiune extraordinară din 4 ianuarie, pentru adoptarea bugetului de stat.
 Vizualizări articol: 510 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Anastase: Vom propune sesiune extraordinară din 4 ianuarie, pentru adoptarea bugetului de stat1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei