Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 dec 2009 - Anul XIV, nr. 290 (4276)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Patapievici, despre interviul din La Vanguardia: Am vorbit despre o casetă, fără alte referiri

Joi, 10 Decembrie 2009 (17:20:21)

Horia Roman Patapievici afirmă, într-un comunicat remis joi MEDIAFAX, că a discutat cu autorul interviului din La Vanguardia despre existenţa unei casete, "fără alte referiri", pentru a sublinia diferenţa "dintre atitudinea adversarilor preşedintelui Băsescu" şi cea a şefului statului.

"În legătură cu articolele apărute pe site-ul «www.inpolitics.ro», pe site-ul ziarului «Gândul» (ww.gandul.info) şi pe site-ul Realitatea TV (www.realitatea.net), în care este reluată o afirmaţie atribuită mie de jurnalistul spaniol Félix Flores, consider că cea mai bună punere la punct, în sensul restabilirii adevărului, este un fragment dintr-un mesaj email pe care însuşi jurnalistul spaniol Félix Flores l-a adresat serviciului de presă al ICR, ca urmare a solicitării de precizări venite din partea acestuia şi a agenţiei de presă Mediafax", spune Horia Roman Patapievici, preşedintele Institutului Cultural Român (ICR), în comunicat.

El publică şi o parte din mesajul în original al jurnalistului spaniol, însoţit de o traducere: "Dl. Patapievici n-a menţionat existenţa vreunei casete privindu-l pe dl. Geoană: el a spus doar că d-lui Băsescu i s-a oferit o astfel de casetă şi a refuzat-o. N-a vorbit despre videocasete – adevărate sau false sau care există sau nu – ori îndreptate împotriva cuiva, ci despre atitudinea morală a d-lui Băsescu".

În final, preşedintele ICR susţine că a vorbit în respectivul interviu despre o casetă, dar nu a făcut nicio referire la Mircea Geoană, calificând drept "gratuită" afirmaţia liderului PSD conform căreia "Patapievici umblă cu porcării".

"Am pomenit de existenţa acestei casete, fără alte referiri, pentru a sublinia diferenţa dintre atitudinea adversarilor preşedintelui Băsescu, care s-au pretat la falsificarea unei casete pentru a-l compromite, şi atitudinea preşedintelui Băsescu însuşi. În discuţia cu jurnalistul spaniol nu am făcut nici o referire negativă ori derogatorie la adresa d-lui Geoană, aşa că aprecierea domniei sale cum că «Patapievici umblă cu porcării» este gratuită, consecinţă regretabilă a dezinformării". Consider că orice supra-interpretare, ignorând precizările făcute de însuşi jurnalistul spaniol în emailul menţionat, reprezintă o speculaţie în afara adevărului", spune Horia Roman Patapievici.

Horia Roman Patapievici povesteşte într-un interviu publicat duminică în cotidianul La Vanguardia că ştie din surse sigure că Traian Băsescu a primit o casetă în care apare Mircea Geoană în timp ce i se face sex oral, iar şeful statului a refuzat să folosească înregistrarea împotriva acestuia.

Întrebat despre caseta în care Traian Băsescu apare lovind un copil, Patapievici o califică drept "scârboasă".

"Eu nu cred că Băsescu ar lovi un copil, doar l-a împins. Greşeala lui a fost că nu a negat acest lucru imediat. A fost un pic cam ca în cazul lui Bill Clinton cu sexul oral... Apropo, ştiu din surse sigure că lui Băsescu i s-a oferit un film în care lui Mircea Geoană i se face sex oral, iar el (Băsescu, n.red.) a refuzat s-o folosească împotriva sa. Este un om omnest, credeţi-mă", a explicat Patapievici.

Traian Băsescu a sugerat, în urmă cu o săptămână, la OTV, că deţine o casetă cu imagini compromiţătoare despre Mircea Geoană, dar că a refuzat publicarea ei şi chiar a ameninţat staff-ul său că îşi va retrage candidatura dacă o difuzează presei, precizând şi că cei din PSD "se filmează între ei şi se vând".

"Am anunţat stafful meu că dacă o publică, îmi retrag candidatura", a declarat Traian Băsescu.

El a fost întrebat anterior dacă deţine o casetă cu imagini compromiţătoare la adresa contracandidatului său, Mircea Geoană.

Şeful statului nu a negat că ar fi în posesia unei astfel de casete. Totuşi, el a spus că-i va înmâna caseta personal lui Mircea Geoană "a doua zi" după alegeri.

"Este o problemă internă a PSD. Ei se filmează între ei, apoi se vând", a mai spus Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a fost, întrebat, luni, de presă, când îi va da caseta promisă lui Mircea Geoană, şeful statului răspunzând că încă nu s-au comunicat rezultatele oficiale. Băsescu nu a făcut alte precizări.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patapievici, despre interviul din La Vanguardia: Am vorbit despre o casetă, fără alte referiri.
 Vizualizări articol: 724 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Patapievici, despre interviul din La Vanguardia: Am vorbit despre o casetă, fără alte referiri5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei