Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 dec 2009 - Anul XIV, nr. 290 (4276)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iohannis despre o posibilă acceptare a postului de premier de către Antonescu: Bine jucat politic

Joi, 10 Decembrie 2009 (13:24:55)

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că afirmaţiile preşedintelui PNL, Crin Antonescu, despre posibila acceptare a postului de premier, arată un lucru "bine jucat politic", iar existenţa unui premier liberal "ar fi o garanţie a unui Guvern relativ autonom".

Întrebat ce părere are despre declaraţiile lui Crin Antonescu că ar fi dispus să preia funcţia de premier în cazul în care mandatul lui Traian Băsescu este validat, Iohannis a spus că, în opinia sa, reprezintă un lucru "bine jucat politic", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Mi se pare un lucru bine jucat politic. E bine să vedem această declaraţie în contextul celorlalte declaraţii ale preşedintelui PNL, care a spus că nu vrea să facă parte dintr-un guvern marionetă, ori existenţa unui premier liberal ar fi o granţie a unui Guvern relativ autonom", a spus Iohannis.

El a afirmat că noul Guvern, indiferent din cine ar fi format acesta, ar putea fi funcţional până la finalul anului, dacă "se doreşte".

"E un lucru foarte grav că de atâtea luni România stă cu un Guvern demis. Până la finalul anului, se poate construi noul Guvern, dacă acest lucru se doreşte", a spus Iohannis

Primarul Sibiului a mai spus că nu a discutat cu nimeni posibilitatea preluării vreunui portofoliu într-un eventual Guvern Antonescu, spunând că este o discuţie "mult prea ipotetică".

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că Traian Băsescu nu doreşte un guvern cu PNL, ci să înghită, să compromită sau să fractureze formaţiunea liberală pentru că are credibilitate, menţionând că problema liberalilor este dacă doresc să "alimenteze un pic la benzinăria lui Băsescu".

El a menţionat că toate aceste "manevre" pe care le-a început Băsescu, de la telefonul către Tăriceanu, cu modul cum s-a dus el şi a comentat în presă, vizează "decredibilizarea PNL, nu atât înrolarea şi înghiţirea lui, compromiterea dacă se poate şi a PNL şi a lui Antonescu, care să fie arătaţi că «Eh, acuma s-au bătut ei ce s-au bătut, dar, dacă a câştigat Băsescu, ia să vezi cum vin la ciolan», dacă nu fracturarea PNL, măcar o parte, ceea ce a mai făcut odată".

Întrebat dacă se vede conducând un guvern în calitate de prim-ministru în viitorul arpopiat, în cazul în care ar fi desemnat de Băsescu, Crin Antonescu a replicat: "Da".

"Nu e o ţintă pentru mine, să nu se înţeleagă greşit. Nu e un lucru pe care îl urmăresc, dar cred că oricine ar fi prim-ministru ar avea bune intenţii, ar avea forţe, ar avea independenţă şi ar avea un program ar putea face foarte bine lucrul acesta, chiar dacă e contemporan cu Traian Băsescu preşedinte, cu condiţia să nu fie marioneta lui Traian Băsescu însuşi", a precizat preşedintele PNL.

El a menţionat că nu ar vedea PNL făcând parte dintr-un guvern condus de Negoiţă, dar nici de Emil Boc, despre care a spus că "e formula clasică pentru guvernul marionetă", ori Videanu sau Blaga.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iohannis despre o posibilă acceptare a postului de premier de către Antonescu: Bine jucat politic.
 Vizualizări articol: 582 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iohannis despre o posibilă acceptare a postului de premier de către Antonescu: Bine jucat politic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei