Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 sep 2009 - Anul XIV, nr. 228 (4214)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Numărul speciilor de plante şi animale de pe Terra a ajuns la 1,9 milioane

Marţi, 29 Septembrie 2009 (17:37:48)

Noul catalog al speciilor de plante şi animale cunoscute până în prezent pe Terra include 1,9 milioane de specii, marcând o creştere cu 114.000 comparativ cu precedentul volum, lansat în urmă cu trei ani, au declarat cercetătorii australieni, citaţi de Reuters.

Numărul speciilor cunoscute şi descrise în acest catalog a crescut cu 6,3% comparativ cu totalul de 1.786.000 de specii descrise în ediţia din 2006, a explicat Peter Garrett, ministrul australian al Mediului, cu ocazia lansării oficiale a volumului intitulat "Numbers of Living Species in Australia and the World".

Australia deţine una dintre cele mai diversificate "colecţii" de specii, 87% dintre speciile de mamifere şi 93% dintre cele de reptile trăind doar pe acest continent. Dintre acestea nu lipsesc, desigur, emblematicii canguri şi urşi koala.

Acest nou catalog prezintă şi numărul actualizat de specii australiene, pentru prima oară în ultimele două decenii, cu 48 de specii noi de reptile, opt specii noi de broaşte, opt specii noi de mamifere, 1.184 de specii noi de plante şi 904 noi specii de păianjeni, căpuşe şi scorpioni.

În ciuda acestei abundenţe, o cincime din aceste specii sunt pe cale de dispariţie în Australia, cel mai secetos continent din lume, au declarat experţii australieni.

Anual, aproximativ 18.000 de noi specii sunt descoperite şi descrise de oamenii de ştiinţă, iar 75% dintre acestea, potrivit catalogului din 2007, sunt nevertebrate, 11% sunt plante, iar 7% sunt animale vertebrate.

Potrivit autorilor, munca de catalogare a speciilor este departe de a fi finalizată, numărul total al speciilor prezente pe Terra fiind estimat de specialişti la o cifră între 5 şi 50 de milioane.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul speciilor de plante şi animale de pe Terra a ajuns la 1,9 milioane.
 Vizualizări articol: 433 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Numărul speciilor de plante şi animale de pe Terra a ajuns la 1,9 milioane5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei