Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 sep 2009 - Anul XIV, nr. 228 (4214)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Marko Bela: Nu excludem susţinerea unui guvern minoritar

Marţi, 29 Septembrie 2009 (14:31:02)

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, marţi, că nu exclude susţinerea de către Uniune a unui guvern minoritar, dar a subliniat, totuşi, că în această perioadă nu este de dorit un astfel de guvern.

Întrebat în conferinţa de presă săptămânală dacă UDMR ar fi dispus să susţină un guvern minoritar, Marko a arătat că există speculaţii în acest sens şi că unii dintre colegii săi au discutat cu colegi din alte partide pe această temă, iar o astfel de susţinere e posibilă.

"Aşa cum exclud în acest moment participarea într-un guvern până în prezidenţiale, susţinerea unui guvern minoritar din partea UDMR e posibilă, dar, şi atunci, probabil, va trebui să discutăm în ce condiţii şi despre ce fel de guvern este vorba şi dacă nu există o altă garanţie de a avea o stabilitatea guvernamentală decât un guvern minoritar", a subliniat liderul UDMR.

El a precizat că Uniunea are o opinie "foarte negativă" privind guvernele minoritare, cu toate că, în opinia liderului UDMR, cel mai bun guvern a fost cel alcătuit din PNL şi UDMR, "care a fost ultra-minoritar, dar, totuşi, a reuşit să aibă o susţinere majoritară în Parlament tot timpul".

"Nu cred că în acest moment este de dorit un guvern minoritar", a arătat el, adăund că Uniunea va purta discuţii cu PDL, cu PSD şi cu PNL.

Pe de altă parte, preşedintele UDMR a opinat că nimeni nu va încerca să facă, în acestă perioadă, un guvern pentru doi-trei ani în condiţiile în care există o nesiguranţă în ceea ce priveşte prezidenţialele.

Marko a mai spus că, înainte de alegerile prezidenţiale, nu vor fi adoptate acte legislative importante în perioada campaniei electorale. "O parte dintre politicieni şi dintre parlamentari vor fi în campanie. Peste două-trei săptămâni, activitatea parlamentară va fi la minim. (..) Activitate permanentă, zilnică legislativă importantă până în 22 noiembrie nu va exista", a fost de părere liderul UDMR.

Astfel, Marko a susţinut că, din acest punct de vedere, un guvern nu ar avea nevoie de o susţinere zilnică, permanentă, în Parlament.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marko Bela: Nu excludem susţinerea unui guvern minoritar.
 Vizualizări articol: 397 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marko Bela: Nu excludem susţinerea unui guvern minoritar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei