Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 aug 2009 - Anul XIV, nr. 194 (4180)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Udrea a plecat de la Comisia de anchetă, după ce şi-a prezentat punctul de vedere

Joi, 20 August 2009 (14:04:57)

Ministrul Turismului Elena Udrea a plecat, joi, de la Comisia parlamentară de anchetă, după ce şi-a prezentat punctul de vedere în legătură cu activitatea comisiei, timp în care a avut mai multe dispute verbale cu preşedintele acesteia, liberalul Ludovic Orban.

Ministrul Turismului Elena Udrea a plecat de la şedinţa comisiei parlamentare de anchetă în cazul său după ce a lansat un atac dur la adresa membrilor acestei comisii şi i-a înştiinţat că a depus plângeri penale.

Elena Udrea a precizat că a venit la audierea din comisie din respect faţă de instituţia Parlamentului dar şi pentru "a-i privi în ochi" pe cei care încearcă să-i fabrice un dosar penal.

Ea şi-a început discursul arătând că speră că obligaţia ei de a spune adevărul este valabilă şi pentru ceilalţi membrii ai comisiei parlamentare de anchetă.

Udrea le-a spus deputaţilor din Comisia parlamentară de anchetă constituită în cazul Ministerului Turismului că le-a trimis toate documentele solicitate.

"V-am trimis toate documentele pe care mi le-aţi solicitat", a precizat Elena Udrea, după ce mai mulţi membri ai comisiei s-au arătat nemulţumiţi de faptul că Ministerul Turismului nu au trimis comisiei parlamentare de anchetă în cazul Udrea documentele cerute de comisie.

Udrea a vorbit în comisie fără a i se da cuvântul, lucru care a fost sancţionat de preşedintele Comisiei Ludovic Orban care a atenţionat-o. Orban i-a spus lui Udrea că există un regulament al Camerei şi al comisiei de anchetă, care trebuie respectate.

"Vă rog să luaţi cuvântul când vi-l ofer eu în calitate de preşedinte al comisiei", a spus Orban.

La rândul său, Udrea s-a arătat nemulţumită de faptul că, deşi venise la comisie, nu era ea prima care urma să vorbească. "M-aţi chemat la 11.00, vă rog să respectaţi şi dumnevoastră acest lucru", a opinat Elena Udrea.

Totodată Elena Udrea s-a arătat nemulţumită atunci când a fost întreruptă de preşedintele comisiei în timp ce ea îi critica şi acuza pe membrii comisiei care ar fi încercat să-i fabrice un dosar penal.

"Nu suntem la inchiziţie, daţi-mi voie să spun ce am de spus", a adăugat Elena Udrea.

De asemenea Elena Udrea le-a spus deputaţilor din comisie că respectă Constituţia şi Parlamentul şi că, în calitatea sa de ministru al Turismului, a acţionat pentru ducerea la îndeplinirea a programului de guvernare.

Udrea a arătat că turismul poate aduce mai multe venituri la bugetul de stat, poate crea mai multe locuri de muncă şi poate îmbunătăţi imaginea României.

Elena Udrea a spus că respectă instituţia Parlamentului şi acceptă controlul Comisiei parlamentare de anchetă faţă de Ministerul Turismului, dar nu acceptă ca din această comisie de anchetă să facă parte cei care s-au decredibilziat, nominalizând în acest sens pe preşedintele comisiei Ludovic Orban şi pe Adriana Săftoiu, Aura Vasile, Dumitru Chiriţă şi Claudiu Ţaga

Cu ton ridicat, Elena Udrea a spus că aceste persoane pe care ea le-a nominalizat ar trebui să-şi dea demisia din comisie şi din Parlament.

"Recunosc orice comisie de anchetă din care dumneavoastră nu faceţi parte", i-a spus Udrea lui Ludovic Orban.

Udrea a mai spus că revine la audieri dacă se schimbă componenţa acestei comisii şi le-a precizat deputaţilor din comisie că pleacă la Ministerul Turismului, unde are treabă.

Domnule Orban tocmai mi-am îndeplnit-o (obligaţia regulamentară.nr), am venit la comisie. Dacă doriţi alte documente vă rog. Dumneavostră o sfidaţi. (probabil Constituţia)

După atacul dur lansat în comisie Elena Udrea a părăsit lucrările acestei comisii iar pe holul Parlamentului le-a spus ziariştilor că va reveni la audieri dacă această comisie îşi va schimba componenţa.

În momentul în care ministrul Turismului părăsea sala comisiei, Orban îi repeta că trebuie să rămână la audieri, însă Udrea a refuzat orice alt comentariu.

La ieşirea din Comisie, Udrea a menţionat că îi recuză pe membrii Comisiei care au apărut în înregistrarea audio difuzată în presă.

Elena Udrea nu a putut însă să precizeze care este baza legală a solicitării sale privind schimbarea componenţei comisiei parlametnare de anchetă.

Anterior sosirii la comisie, Udrea a fost la Parchetul ICCJ, unde a depus plângere împotriva membrilor Comisiei parlamentare, Ludovic Orban, Aura Vasile, Adriana Săftoiu, Claudiu Ţaga şi Dumitru Chiriţă, pentru abuz şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni.

Luni, Udrea a anunţat că niciun reprezentant al ministerului nu se va prezenta la audieri, iar miercuri, a adresat o scrisoare Camerei şi comisiei, în care a spus că vine la audieri doar dacă cei patru membri care au apărut în înregistrările difuzate de presă vor fi înlocuiţi.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Udrea a plecat de la Comisia de anchetă, după ce şi-a prezentat punctul de vedere.
 Vizualizări articol: 408 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Udrea a plecat de la Comisia de anchetă, după ce şi-a prezentat punctul de vedere3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei