TOYOTA - Noul Yaris electric hybrid
TOYOTA - Noul Yaris electric hybrid
TOYOTA - Noul Yaris electric hybrid
 
joi, 20 aug 2009 - Anul XIV, nr. 194 (4180)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9243 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,112 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Shopping City Suceava
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Consumul de floricele de porumb previne cancerul şi maladiile cardiace

Tradiţionalele floricele de porumb, servite în holurile cinematografelor din lumea întreagă, conţin "surprinzător de mari" cantităţi de polifenoli, antioxidanţi prezenţi, de altfel, şi în fructe şi legume, potrivit unui studiu american, informează independent.co.uk.
Testele efectuate au demonstrat că polifenolii reprezintă 2,5% din greutatea floricelelor de porumb, un nivel mai mare decât cel existent în multe alte tipuri de produse alimentare obţinute din cereale. Prin comparaţie, nivelul de polifenoli din cerealele servite la micul dejun este de 0,03 - 0,5% din greutatea acestora.
Polifenolii, existenţi şi în fructe, legume, ciocolată, vin, cafea şi ceai, au efecte benefice asupra inimii şi reduc riscul de apariţie a cancerului.
Chimistul american Joe Vinson, autorul acestei descoperiri, a declarat: "Am fost foarte surprinşi de concentraţiile de polifenoli pe care le-am descoperit în floricelele de porumb. Cred că sunt atât de mari deoarece produsul nu este procesat. În acest fel, oamenii beneficiază de toate ingredientele nediluate din boabele de porumb, care au fost protejate de coaja acestora. În opinia mea, floricelele de porumb sunt un aliment sănătos".
Acest studiu vine în sprijinul teoriei potrivit căreia polifenolii din cerealele integrale, nu conţinutul lor de fibre, face ca aceste alimente să fie sănătoase.
Cercetătorii de la Universitatea Scanton din Pennsylvania au analizat mai multe tipuri de cereale şi gustări. Ei au descoperit că floricelele de porumb conţin concentraţii de antioxidanţi, per gram, similare celor din fructe şi legume.
Concluziile acestui studiu au fost prezentate la conferinţa anuală organizată de American Chemical Society la Washington.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consumul de floricele de porumb previne cancerul şi maladiile cardiace.
 Vizualizări articol: 611 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consumul de floricele de porumb previne cancerul şi maladiile cardiace0.05

Facos Suceava
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei