Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 aug 2009 - Anul XIV, nr. 179 (4165)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Udrea, despre Geoană şi Hrebenciuc: Vine o vârstă când anumite afirmaţii îi fac penibili

Luni, 3 August 2009 (13:15:14)

Elena Udrea a declarat, luni, comentând afirmaţiile lui Mircea Geoană potrivit cărora atacurile PDL vin din "onoareal rănită" a ministrului Turismului, că şeful PSD nu îşi dă seama că vine o vârstă când anumite exprimări îl fac penibil, menţionând că acest lucru e valabil şi pentru Viorel Hrebenciuc

Udrea a făcut afirmaţia înaintea şedinţei BP al PDL.

Ea a spus că liderii PSD încearcă să găsească un ţap ispăşitor pentru problemele cauzate de atacurile pe care le-au lansat.

"Domnul Mircea Geoană este în campanie electorală încă din ianuarie, când s-a făcut această coaliţie. Că ei acum caută să iasă din scandalul pe care l-au provocat, găsind un ţap ispăşitor, este problema lor", a afirmat ministrul Turismului.

Udrea a ţinut să spună că există comisii parlamentare de anchetă doar în cazul miniştrilor PDL, nu şi în cazul lui Mircea Geoană. Ea a adăugat că poate ar trebui să existe o astfel de comisie şi pentru preşedintele PSD.

Întrebată despre afirmaţia lui Mircea Geoană potrivit căruia atacurile PDL la adresa PSD au drept cauză "onoarea rănită" a Elenei Udrea, ministrul turismului a răspuns că preşedintele PSD nu îşi dă seama că vine o vârstă când anumite afirmaţii îl fac penibil, menţionând că acest lucru e valabil şi pentru Viorel Hrebenciuc.

"Constat că vine o vârstă la care oamenii nu-şi dau seama că anumite exprimări îi fac penibili. Şi la dânsul şi la domnul Hrebenciuc", a spus Udrea.

Grupul strategic de campanie al PSD a decis, în iulie, ca Viorel Hrebenciuc să îndeplinească funcţia de coordonator general al campaniei pentru prezidenţiale, iar Liviu Dragnea să preia atribuţiile de secretar general, urmând ca aceste decizii să fie supuse forurilor de validare ale partidului.

Elena Udrea a comentat faptul declarând că Hrebenciuc este persoana potrivită pentru a coordona campania prezidenţială a PSD şi că, în tandem cu Mircea Geoană, formează un cuplu care nu va putea pune probleme candidatului PDL la alegerile prezidenţiale.

În replică, Hrebenciuc a declarat că îi recomandă Elenei Udrea, pe care a numit-o "sexy buzoianca", să se ocupe de turismul ecumeninc, "de care PDL va avea nevoie în campania electorală".

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, luni seară, cu 103 voturi "pentru", niciun vot "împotrivă" şi nicio abţinere, hotărârea privind înfiinţarea unei comisii de anchetă în cazul ministrului Turismului Elena Udrea, din comisie făcând parte doar deputaţii PSD, PNL şi UDMR.

Din comisia de anchetă facparte deputaţii PSD Aura Vasile, Robert Negoiţă, Vasile Bleotu, Dumitru Chiriţă şi Nicolae Bănicioiu, liberalii Ludovic Orban, Claudiu Ţaga şi Adriana Săftoiu, precum şi deputatul Lakatos Peter, desemnat de grupul UDMR.

Comisia parlamentară de anchetă în cazul ministrului Turismului, Elena Udrea va fi convocată pentru marţi, la ora 11.00, în prima şedinţă de la constituire. Comisia va stabili regulamentul de funcţionare, programul de lucru şi documentele care vor fi solicitate Ministerului Turismului.

Grupurile parlamentare ale PDL şi ale minorităţilor naţionale nu au desemnat membri pentru comisia de anchetă în cazul Udrea.

Hotărârea Camerei Deputaţilor vine după ce PNL şi PSD au solicitat înfiinţarea unei comisii de anchetă care să verifice legalitatea cheltuirii banilor publici la Ministerul Turismului, precum şi a modului în care s-au încheiat şi derulat contractele de publicitate privind promovarea turismului.

În cererea comună PSD şi a PNL, semnată de liderii grupurilor parlamenatre ale PSD şi PNL Viroel Hrebenciuc şi Călin Popescu Tăriceanu, depusă la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, se arată că, deşi ministrul Elena Udrea "se plângea", la începutul acestui an, că "deţine un buget mic" şi un buget limitat pentru publicitate, după şase luni se constată "un dezmăţ pe bani publici prin alocarea unor fonduri impresionante pentru programe a căror obiective nu vizează în niciun caz interesul naţional".

Comisia se ocupă de verficarea modului de cheltuire a banilor publici destinaţi pentru campania de promovare "Romania, Land of Choice", pentru programul "De Paşte în Bucovina" sau modul în care a fost atribuit contractul pentru organizarea evenimentului "Lumină la malul mării", precum şi modul în care au fost chetuiţi banii publici pentru desfăşurarea concertului susţinut de Goran Bregovici şi Wedding Funeral Orchestra în staţiunea Mamaia.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, înaintea şedinţei coaliţiei, că atacurile PDL la adresa PSD au drept cauză "onoarea rănită" a Elenei Udrea, replica secretarului general al PDL, Vasile Blaga, fiind că aceasta este opinia lui Geoană, care are păreri "puţine, dar fixe".

PDL afirma, joi, într-un comunicat, că liderii PSD sunt "inconsecvenţi şi iresponsabili, populişti şi demagogi" şi că, prin angajarea prematură în campania electorală prezidenţială, PSD aduce grave prejudicii cetăţenilor, dovedind că e un partid care, pe o miză măruntă, de grup, e dispus să sacrifice viitorul României.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Udrea, despre Geoană şi Hrebenciuc: Vine o vârstă când anumite afirmaţii îi fac penibili.
 Vizualizări articol: 434 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Udrea, despre Geoană şi Hrebenciuc: Vine o vârstă când anumite afirmaţii îi fac penibili0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei