Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 aug 2009 - Anul XIV, nr. 179 (4165)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Coaliţia nu a fost făcută pentru a proteja miniştri care comit ilegalităţi

Luni, 3 August 2009 (16:06:34)

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, că actuala coaliţie este încă viabilă, dar că nu va accepta ca parteneriatul cu PDL să fie folosit pentru protejarea unor ilegalităţi comise de miniştri.

Geoană a lansat un apel la PDL de a nu subordona activitatea coaliţiei şi a Guvernului intereselor electorale prezidenţiale.

Liderul PSD a cerut democrat-liberalilor să nu mai atace miniştrii social-democraţi şi a subliniat că PSD nu va accepta să fie folosit ca partener de guvernare pentru acoperirea unor miniştri care comit ilegalităţi.

"Nu cred că pentru a repara onoarea unei doamne ministru trebuie să aruncăm în aer stabilitatea României", a spus Geoană, vorbind despre faptul că atacurile din ultima vreme ale PDL la adresa PSD ar fi fost motivate de acceptul PSD la înfiinţarea comisiei de anchetă Udrea.

Geoană a spus că i-a atenţionat în mai multe rânduri pe liderii PDL să nu angreneze miniştri în campania electorală prezidenţială.

Întrebat dacă liderii PDL au solicitat, în şedinţa de luni dimineaţă a coaliţiei, suspendarea activităţii comisiei Udrea, liderul PSD a evitat un răspuns clar, afirmând că a existat o "conversaţie" despre nevoia ca astfel de subiecte să fie discutate mai întâi în coaliţie.

"În opinia noastră, lucrurile care sunt de domneniul public şi care sunt imputabile miniştrilor, indiferent că sunt de la PDL sau de la PSD, şi care sunt în zona de acţiune a unei comisii parlamentare, trebuie să îşi urmeze cursul. Coaliţia nu a fost făcută pentru a proteja miniştrii care comit ilegalităţi sau care au dubii cu privire la moralitate. Acest lucru trebuie adus în coaliţie, dar asta nu înseamnă împiedicarea unei anchete parlamentare sau a unei anchete publice", a continua Geoană.

Întrebat cum va acţiona PSD dacă, eventual, PNL va solicita înfiinţarea unei comisii de anchetă în cazul altui ministru, liderul PSD a răspuns: "O aducem în coaliţie şi apoi decidem".

Ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul, Victor Ponta, a declarat, luni, după şedinţa coaliţiei, că liderii PSD şi PDL au stabilit ca orice problemă cu care se confruntă un ministru să fie discutată mai întâi în coaliţie şi că, probabil, constituirea unor noi comisii se va opri.

"S-a stabilit că de acum încolo orice problemă cu un ministru trebuie discutată întâi în coaliţie. De acum încolo aşa va fi. După ce am avut precedentele cu Nemirschi, cu Ridzi, probabil că ne vom opri aici. Din punctul meu de vedere, ca ministru, ideea de a ţine departe miniştrii de bătălia politică este singura idee normală şi bună. Nu aţi auzit vreodată de un ministru PSD atacându-l pe preşedintele Traian Băsescu sau Guvernul. Invers da", a spus Ponta.

El a afirmat, răspunzând unor întrebări, că premierul a ridicat problema constituirii comisiei Udrea fără ca subiectul să fie discutat în coaliţie.

"De acum încolo, s-a discutat că nu vor susţine comisii de anchetă pentru doamna Andronescu, pentru domnul Berceanu, să oprim, dacă se poate, acest proces", a mai spus Ponta, referindu-se la liderii PDL.

Întrebat dacă PSD se va conforma şi nu va susţine un eventual demers al PNL de înfiinţare a unei comisii de anchetă pentru ministru Radu Berceanu, Ponta a spus că nu ştie deocamdată dacă liberalii au propus aşa ceva social-democraţilor.

PNL critică, luni, într-un comunicat, decizia coaliţiei de a renunţa la constituirea unor comisii parlamentare în cazurile miniştrilor Berceanu şi Andronescu, afirmând că "PSD atestă faptul că parteneriatul cu PDL continuă să funcţioneze foarte bine atunci când este vorba de ascunderea adevărului".
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Coaliţia nu a fost făcută pentru a proteja miniştri care comit ilegalităţi.
 Vizualizări articol: 469 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Coaliţia nu a fost făcută pentru a proteja miniştri care comit ilegalităţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei