Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 aug 2009 - Anul XIV, nr. 179 (4165)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PDL a cerut PSD, în coaliţie, să renunţe la comisia de anchetă în cazul Udrea

Luni, 3 August 2009 (13:13:04)

Liderii PDL le-au solicitat, luni, în şedinţa coaliţiei, omologilor de la PSD, de o manieră "destul de fermă", să renunţe la comisia de anchetă parlamentară în cazul Udrea şi "să o lase în pace", au declarat, pentru MEDIAFAX, surse participante la întâlnire.

Potrivit surselor respective, PDL a venit, luni, în cadrul şedinţei coaliţiei, cu solicitarea expresă ca PSD să renunţe la comisia de anchetă parlamentară în cazul ministrului Transporturilor, Elena Udrea, solicitare căreia i-a acordat o importanţă sporită în raport cu celelalte teme de discuţie, cum ar fi asumarea răspunderii pe Legile Educaţiei sau reducerea cu 20% a personalului din administraţia publică.

Sursele citate au mai precizat că PDL nu a adus în discuţie şi modalitatea prin care PSD ar putea renunţa la comisia de anchetă parlamentară în cazul Udrea, insinuând că acest lucru ar putea fi făcut prin desolidarizarea parlamentarilor PSD de cei ai PNL, în cadrul comisiei de anchetă.

Discuţiile dintre PSD şi PDL pe această temă au privit şi o eventuală continuare a guvernării împreună, după alegerile prezidenţiale, cu condiţia ca PDL să nu mai fie obedient faţă de Traian Băsescu iar PSD "să slăbească relaţia cu PNL", au mai arătat suirsele citate.

Sursele respective au precizat că liderii PDL au fost "destul de fermi” în exprimarea solicitării lor privind comisia Udrea, în timp ce liderii PSD au evitat să le dea un răspuns tranşant, în condiţiile în care social-democraţii nu doresc să renunţe la comisia Udrea din considerente care ţin de imaginea publică.

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, în iulie, cu 103 voturi "pentru", niciun vot "împotrivă" şi nicio abţinere, hotărârea privind înfiinţarea unei comisii de anchetă în cazul ministrului Turismului Elena Udrea, din comisie făcând parte doar deputaţii PSD, PNL şi UDMR.

Din comisia de anchetă facparte deputaţii PSD Aura Vasile, Robert Negoiţă, Vasile Bleotu, Dumitru Chiriţă şi Nicolae Bănicioiu, liberalii Ludovic Orban, Claudiu Ţaga şi Adriana Săftoiu, precum şi deputatul Lakatos Peter, desemnat de grupul UDMR.

Comisia parlamentară de anchetă în cazul ministrului Turismului, Elena Udrea va fi convocată pentru marţi, la ora 11.00, în prima şedinţă de la constituire. Comisia va stabili regulamentul de funcţionare, programul de lucru şi documentele care vor fi solicitate Ministerului Turismului.

Grupurile parlamentare ale PDL şi ale minorităţilor naţionale nu au desemnat membri pentru comisia de anchetă în cazul Udrea.

Hotărârea Camerei Deputaţilor vine după ce PNL şi PSD au solicitat înfiinţarea unei comisii de anchetă care să verifice legalitatea cheltuirii banilor publici la Ministerul Turismului, precum şi a modului în care s-au încheiat şi derulat contractele de publicitate privind promovarea turismului.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, înaintea şedinţei coaliţiei, că atacurile PDL la adresa PSD au drept cauză "onoarea rănită" a Elenei Udrea, replica secretarului general al PDL, Vasile Blaga, fiind că aceasta este opinia lui Geoană, care are păreri "puţine, dar fixe".

Elena Udrea a declarat, luni, comentând afirmaţiile lui Mircea Geoană potrivit cărora atacurile PDL vin din "onoareal rănită" a ministrului Turismului, că şeful PSD nu îşi dă seama că vine o vârstă când anumite exprimări îl fac penibil, menţionând că acest lucru e valabil şi pentru Viorel Hrebenciuc.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PDL a cerut PSD, în coaliţie, să renunţe la comisia de anchetă în cazul Udrea.
 Vizualizări articol: 421 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PDL a cerut PSD, în coaliţie, să renunţe la comisia de anchetă în cazul Udrea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei