Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 aug 2009 - Anul XIV, nr. 179 (4165)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Încă un loc în celule

Procurorii cer al şaselea mandat de arestare în cazul valutiştilor tâlhăriţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judecătorii Tribunalului Suceava vor decide, astăzi, dacă se impune sau nu arestarea preventivă a celui de-al şaselea suspect în cazul valutiştilor tâlhăriţi, şi anume Alin Novac, în vârstă de 24 de ani, din comuna Dumbrăveni.
Deşi acesta este dispărut de la domiciliu, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) cer emiterea unui mandat de arestare, în lipsă, pe numele lui Novac.
În cazul în care judecătorii vor decide că locul lui Novac este după gratii, atunci tânărul din Dumbrăveni va fi dat în urmărire generală şi, dacă există informaţii că a fugit din ţară, în urmărire internaţională.
Tot în cursul zilei de astăzi se va judeca şi recursul făcut de cei cinci suspecţi, arestaţi preventiv la sfârşitul săptămânii trecute.
Dan Platoc, zis „Caşuba”, în vârstă de 31 de ani, Constantin Lungu, în vârstă de 29 de ani, din municipiul Suceava, Vasile Crasi, de 25 de ani, din Ipoteşti, Gheorghe Anton, în vârstă de 22 de ani, zis „Legionarul”, şi Iulian Spatariu, ultimii doi din Adâncata, vor să-i convingă pe judecători că nu sunt motive pentru a fi încarceraţi în arestul poliţiei şi că pot fi cercetaţi în stare de libertate.
Dacă patru dintre ei neagă că ar avea legătură cu faptele pentru care au fost sub acuzare de procurorii DIICOT Suceava, „Legionarul” a recunoscut deja o parte din acuzaţii.

 

Peste 12,5 miliarde de lei vechi, numai din jafuri

Potrivit unor informaţii furnizate de surse judiciare, „Legionarul” ar fi mărturisit că el şi Spatariu au fost cei care l-au atacat, pe 20 iulie a.c., pe Cristian Căjvăneanu (37 de ani), afaceristul care deţine o casă de schimb valutar în centrul Sucevei şi care acum este ţinut în viaţă doar cu ajutorul aparatelor, fiind în moarte cerebrală.
Ceilalţi membri ai grupării, ar mai fi povestit Gheorghe Anton, aveau rolul de a urmări victima, de a-i învăţa traseele, de a plănui fiecare detaliu al jafului.
Din informaţiile pe care le deţinem, tâlharii au mai încercat să-l jefuiască de două ori pe Cristian Căjvăneanu (pe 17, respectiv 18 iulie a.c.), însă planul a fost anulat de fiecare dată în ultima clipă.
Deşi i-au luat circa 400.000 de lei, echivalentul în lei şi valută, agresorii, a povestit Anton, se aşteptau să pună mâna pe circa 300.000 de euro.
Pe lângă tâlhăria comisă asupra lui Cristian Căjvăneanu, cei şase suspecţi sunt cercetaţi şi în alte şapte jafuri comise asupra unor valutişti din judeţ, fapte cu un prejudiciu de peste 12,5 miliarde de lei vechi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procurorii cer al şaselea mandat de arestare în cazul valutiştilor tâlhăriţi.
 Vizualizări articol: 3343 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.18/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 11 voturi
Procurorii cer al şaselea mandat de arestare în cazul valutiştilor tâlhăriţi4.2511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Macar de ar fi asa trimis de
( 3 aug 2009, 12:41:56
In speranta ca o fi chiar asa si chiar astia sunt autorii jafurilor, astept cu maxim interes verdictul final al instantelor sucevene. Sper o cat mai severa pedeapsa. Daca politia isi va face treaba foarte serios macar de data asta si daca vor fi bagati la zdup vinovatii pentru ani grei, voi fi primul care voi felicita activitatea lor. Pana una alta insa, sunt relativ sceptic, poate tinand cont si de alte cazuri grave in care au fost scapati acei indivizi (Zolt ...?)
2.   Prinsi si spinzurati in centru ar trebui trimis de
( 3 aug 2009, 18:52:01
Sint mai multi de 6 potlogari.Toti la inchisoare fara mila.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei