Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 iul 2009 - Anul XIV, nr. 172 (4158)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Naţionala de polo a României s-a calificat în sferturi la CM de nataţie

Duminică, 26 Iulie 2009 (19:48:47)

Echipa naţională de polo a României şi-a îndeplinit obiectivul la Campionatele Mondiale de la Roma, după ce s-a calificat, duminică, în sferturile de finală, în urma victoriei din baraj, în faţa Australiei, scor 7-5 (2-1, 1-1, 2-1, 2-2).

Tricolorii au debutat cu două ratări din situaţii de "singuri cu portarul", dar Diaconu a reuşit să remonteze, 1-0 (min. 3). Australienii au replicat prin Campbell, 1-1 (min. 5), care a profitat de o repliere întârziată a echipei României, după care căpitanul Cosmin Radu a readus avantajul la faza următoare, 2-1 (min. 6), acesta fiind şi scorul primei pauze.

Alexandru Matei a câştigat şi cel de-al doilea sprint al meciului, dar tricolorii nu au putut fructifica. Apărarea a mers mult mai bine, susţinută şi de intervenţiile portarului Stoenescu (15 în total), care au dat curaj treptat şi atacului, 3-1, gol Kadar (min. 11). Australia a redus prin căpitanul său, Whalan, 3-2 (min. 13), tabela rămânând neschimbată până la pauza mare.

La reluare, după trei minute de "secetă", tricolorii au reuşit o schemă-fulger, care a făcut şah-mat apărarea "cangurilor", aceştia faultând decisiv. Iosep a transformat cu siguranţă de la cinci metri, 4-2 (min. 19). Până la ultima pauză, Australia a mai marcat o dată, 4-3, prin Martin (min. 21), iar Ramiro Georgescu a adus liniştea înaintea ultimei reprize, 5-3 (min. 24).

Australienii au continuat cu şuturile în bară, care i-au exasperat, dar acesta a fost norocul României de câteva ori, tricolorii profitând de tirul imprecis al adversarilor. Presaţi de trecerea timpului, australienii nu au mai reuşit să-şi păstreze concentrarea şi să revină decisiv pe tabelă, astfel că partida s-a încheiat în favoarea României, după un joc entuziasmant în ultimele minute, 7-5, echipa antrenată de Kovacs Istvan atingându-şi obiectivul trasat de federaţie, adică o calificare în primele opt echipe ale lumii.

Marcatorii echipei României au fost C. Radu 2 goluri, Diaconu 2, Kadar 1, R. Georgescu 1, Iosep 1.

În primele două meciuri ale barajului pentru sferturi, Canada - China 9-5 şi Germania - Muntenegru 9-8 după prelungiri, campioana europeană en-titre fiind eliminată de nemţi din cursa pentru sferturi.

Ultima dispută a zilei este programată între Serbia şi Italia (ora 22.00).

Echipele calificate direct în sferturi sunt câştigătoarele grupelor preliminare, adică Ungaria, Croaţia, Spania şi SUA, acestea urmând a juca marţi, începând cu ora 15.00, cu formaţiile venite din meciurile de baraj.

Astfel, programul sferturilor de finală este următorul: Spania - Canada (ora 15.00), Croaţia (campioana mondială en-titre) - România (ora 16.20), Ungaria - câştigătoarea dintre Serbia şi Italia (ora 17.40) şi SUA - Germania (ora 22.00).

Tot duminică, Brazilia a învins Africa de Sud, scor 8-7, iar Macedonia a dispus de Kazahstan, scor 11-4, astfel că învingătoarele vor juca pentru clasarea finală pe locul 13, iar învinsele pentru locul 15.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Naţionala de polo a României s-a calificat în sferturi la CM de nataţie.
 Vizualizări articol: 337 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Naţionala de polo a României s-a calificat în sferturi la CM de nataţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Dacă mâine ar avea loc alegerile locale pentru funcția de primar al municipiului Suceava, pe cine ați vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Teodora Munteanu – independent
Andrei Neșculescu – S.O.S.

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei