Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 25 iul 2009 - Anul XIV, nr. 172 (4158)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Spania va avea şi anul viitor peste patru milioane de şomeri

Duminică, 26 Iulie 2009 (14:40:47)

Spania va avea şi în 2010 peste patru milioane de şomeri, însă numărul nu va ajunge la cinci milioane deoarece efectele măsurilor guvernamentale de stimulate economică vor începe să apară, a declarat ministrul spaniol al Economiei, Elena Salgado, transmite Reuters.

"În medie, am putea avea anul viitor o rată a şomajului mai mare decât cea din 2009, dar nu cred că se va ajunge la cinci milioane de şomeri, cu toate că în 2010 peste patru milioane de persoane îşi vor căuta un loc de muncă", a afirmat Salgado într-un interviu pentru publicaţia El Publico.

Spania are cea mai ridicată rată a şomajului din Uniunea Europeană, de aproape 18%, potrivit datelor Eurostat. Comisia Europeană anticipează că rata va urca la 20% în 2010, an pentru care autorităţile spaniole anticipează revenirea la creştere economică.

"Economia scade încă şi vom avea câteva trimestre cu evoluţie negativă, deşi mai moderată. Mă aştept ca economia să revină pe creştere la mijlocul anului viitor", a afirmat ministrul.

Guvernul spaniol anticipează că Produsul Intern Brut va avansa cu 1,8% în 2011 şi cu 2,4% în 2012, a precizat oficialul. Estimările sunt mai optimiste decât cele ale Comisiei Europene, care prognozează că Spania va fi ultimul stat din Uniune care va reveni pe creştere economică trimestrială, probabil în 2011.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spania va avea şi anul viitor peste patru milioane de şomeri.
 Vizualizări articol: 470 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spania va avea şi anul viitor peste patru milioane de şomeri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei