Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 iul 2009 - Anul XIV, nr. 170 (4156)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Asumarea răspunderii pe educaţie - gest electoral, nu suntem dispuşi să intrăm în acest joc

Joi, 23 Iulie 2009 (14:01:57)

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, joi, că asumarea răspunderii Guvernului pe un pachet de legi important cum sunt cele ale educaţiei reprezintă un gest mai degrabă electoral, PSD nefiind dispus că intre într-un astfel de joc.

Geoană a arătat că îl îndeamnă, pe premierul Emil Boc să nu mai prea instrucţiuni de la Traian Băsescu şi să le prezinte ca fiind idei proprii în cadrul Guvernului.

"A asuma răspunderea pe un pachet atât de important este un gest mai degrabă electoral şi nu suntem dispuşi să intrăm într-un astfel de joc. Îl îndemn de domnul Boc să încerce să-şi intre în rolul de premier şi să nu mai ia instrucţiuni de la Traian Băsescu, să le aducă în guvern ca fiind ideile proprii", a spus Geoană.

El a subliniat că premierul Emil Boc preia fără să treacă prin filtru propriu toate ideile preşedintelui Traian Băsescu, acesta fiind şi cazul celei privind angajarea răspunderii Guvernului pe legile educaţiei.

Potrivit lui Geoană o eventuală angajare a răspunderii Guvernului echivalează cu încercarea, de o manieră frivolă de a specula momentul sensibil legat de cazul Universităţii Spiru Haret fiind totodată şi un exerciţiu de imagine pentru Traian Băsescu.

Cu câteva ore în rumă, el spunea că angajarea răspunderii Guvernului pentru legile educaţiei are la bază stilul lui Traian Băsescu, care-i suflă la ureche premierului Boc despre cum să facă un nou exerciţiu de imagine.

Potrivit lui Geoană, educaţia românească are nevoie de o reformă profundă, care necesită o dezbatere serioasă cu implicarea Parlamentului şi a sindicatelor şi a celorlalţi factori decidenţi.

Geoană a arătat că prin angajarea răspunderii Guvernului pe legile educaţiei, Traian Băsescu şi Emil Boc încearcă să folosească emoţia creată în jurul cazului Universităţii Spiru Haret pentru a-şi promova un nou exerciţiu de imagine.

Guvernul intenţionează să finalizeze, până la 14 august, proiectele de legi privind reforma în educaţie, pe baza soluţiilor propuse de comisia prezidenţială condusă de profesorul Mircea Miclea, şi să îşi asume răspunderea în faţa Parlamentului pentru aceste legi, a anunţat premierul Emil Boc.

El a cerut partidelor care au semnat Pactul naţional pentru educaţie să îşi desemneze experţi care să contribuie la elaborarea acestor legi.

În şedinţa de miercuri a Guvernului, premierul a cerut ministrului Educaţiei să pregătească un nou set de legi privind învăţământul universitar, prin care să fie evitate cazuri de genul celor înregistrate la Universitatea Spiru Haret.

Universitatea "Spiru Haret" este verificată, începând de vineri, de către o echipă de control a Ministerului Educaţiei, care controlează situaţia cataloagelor, a înscrierilor şi a eliberării actelor de absolvire, precum şi documentele privind şcolarizarea studenţilor.

Universitatea "Spiru Haret" a cerut 56.000 de formulare de diplome de licenţă, dar Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) a comunicat ministerului că aceasta ar avea 13.000 de absolvenţi, deci cererea ar fi nerealistă. Concret, restul diplomelor peste cele 13.000 ar fi ilegale.

Toate cele 25 de facultăţi ale Universităţii "Spiru Haret", cu 49 de domenii de licenţă şi 53 specializări sau programe de studii au autorizare de funcţionare provizorie sau acreditare atât pentru învăţământul de zi, frecvenţă redusă sau la distanţă. În schimb, cele 53 de centre teritoriale pentru învăţământul la distanţă ale Universităţii "Spiru Haret", 44 din România şi nouă din alte ţări, nu funcţionează legal.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Asumarea răspunderii pe educaţie - gest electoral, nu suntem dispuşi să intrăm în acest joc.
 Vizualizări articol: 549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Asumarea răspunderii pe educaţie - gest electoral, nu suntem dispuşi să intrăm în acest joc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei