Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 iul 2009 - Anul XIV, nr. 170 (4156)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Licitaţie

880 de euro, contribuţia locatarilor la primul bloc care va fi izolat termic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Programul naţional de reabilitare termică a clădirilor începe să prindă contur şi în municipiul Suceava, în ciuda reţinerilor iniţiale ale locatarilor.
Astfel, pentru 17 din cele 31 de blocuri care au fost prinse prima dată în acest program au fost aduse la primărie toate semnăturile locatarilor, că sunt de acord cu demararea lucrărilor de izolare termică, în vreme ce la alte două blocuri, semnăturile au fost adunate în proporţie de 80%.
“Deja ne-a venit primul proiect pentru izolarea termică a unui bloc cu 12 apartamente, de pe strada Gherasim Buliga. Urmează că în cel mult două zile să mai primim două-trei proiecte, încât putem ţine prima licitaţie pentru executarea izolaţiei termice”, a declarat viceprimarul Sucevei Viorel Seredenciuc.
La blocul de 12 apartamente, valoarea totală estimată în proiect este de 223.273 de lei, ceea ce înseamnă 4430 de euro pe apartament.
Ţinând cont că 80% din costuri sunt suportate de Guvern şi de Primărie, ceea ce le revine locatarilor ca obligaţii de plată este suma de 880 de euro de apartament.
“Astea sunt valori de proiect, care estimăm că vor scădea cu 20%-30% în urma licitaţiei”, a precizat Seredenciuc, care a adăugat că în aceşti bani nu este prevăzută doar refacerea şi izolarea termică a faţadei blocului, ci şi montarea de geamuri termopan, închiderea balcoanelor, izolarea subsolului şi a planşeului superior al blocului.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 880 de euro, contribuţia locatarilor la primul bloc care va fi izolat termic .
 Vizualizări articol: 1009 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.1 din 7 voturi
880 de euro, contribuţia locatarilor la primul bloc care va fi izolat termic2.157

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Teapa anului trimis de
(23 iul 2009, 11:21:13
il intreb pe acest vice-primar Seredenciuc de unde scoate preturile acestea, cand la inceputul luni iulie primaru vorbea de niste preturi maximale care si acelea erau mult mai scumpe decat cele de pe piata. Pot sa garantez ca pretul este dublat fata de cel anuntat de primar la informarea activitatii pe luna iunie. Putem sa strigam in gura mare "PRIMARIA SUCEAVA FURA CA-N CODRU" sau "HOTII AU AJUNS SA IMBRACE HAINE DE DEMNITAR"
2.   Teapa anului !? (partea I) trimis de
(23 iul 2009, 12:47:57
MAXSUCEVANU dupa felul cum se misca primaria si ce preturi sunt scoase din gura d-lui Lungu ,respectiv vice-primar Seredenciuc pt izolarea unui bloc iti dau perfecta dreptate si pot considera si eu la randul meu ca intr-adevar aceasta este teapa anului. Asa ca pt buna informare a cetatenilor mun. Suceava, m-am deplasat la primele blocuri care intra in programul de reabilitare de pe starda Gherasim Buliga si Mihai Viteazul pt a ma consulta cu cetatenii care asteapta cu nerabdare izolarea blocurilor in care locuiesc .Locatarii din aceste blocuri mi au spus ca presedintele de asociatie, a venit acum o luna la ei si le a prezentat o estimare pe o coala de hartie facuta " pe picioare " asa cum afirma majoritatea dintre ei. Majoritatea locatarilor sau aratat revoltati cerand presedintelui de asociatie un anume domn Smoleac, devizul si nu o estimare fara a preciza societatea care a castigat licitatia si de ce se impune suma respectiva.

3.   Teapa anului !? (partea II) trimis de
(23 iul 2009, 13:25:34
Dupa cum au afirmat locatarii li s-a sugerat sa depuna pana la o anumita data suma stabilita pe apartament la casieria asociatiei de proprietari, majoritatea depunand aceasta suma.Suma locatarilor a fost depusa in contul asociatiei de proprietari, urmand ca aceasta sa fie folosita la o data necunoscuta chiar si de presedintele de asociatie.Concluzia este ca locatarilor de pe strazile Gh.Buliga si M.Viteazul nu li sau spus nici lor o data exacta cand vor incepe lucrarile de reabilitare termica la blocul lor, raspunsul fiind amanat de la o saptamana la alta .
4.   Teapa anului trimis de
(23 iul 2009, 13:34:31
problema cu avansul , este marlania celor de la asociatie, si ei dau vina pe primarie, numai ca in lege nu prevede nimik de avans. Dar hoti de la asociatie traiesc din dobanzi (aproximativ 40de mil /luna) si plus ca nu respecta legea. Au strans semnaturile inainte studiului de fezabilitate realizat complet. Singurul lucru cel pot face oamenii este sa puna clauze in actul aditional referitor la pretul de lucrul. Si licitatia sa inceapa de la preturile de piata si nu cele exuberante ale proietantilor. Trebuie luate masuri impotriva hotiei , si impotriva finantari campaniei din toamna. Oare cat sa ne mai fure aceasta gasca ordinara?
5.   Sfat pentru cei tepuiti de sefii de la asociatie trimis de
(23 iul 2009, 13:38:09
Singurul lucru cel mai pot oameni face, este sa stranga semnaturi din nou pentru semnarea unui nou act aditional in care sa prevada preturile maximale dorite de ei si nu cele din studiu proiectantului. Licitatiile vor tine cont si veti vedea ca vor fi firme ce vor prelua contractele si cu clauza asta si atunci gasca primarului va primi drept spaga rahatul de la caini vagabonzi
6.   Aviz Curtea de Conturi Suceava trimis de
(23 iul 2009, 18:14:33
Solicit in prima faza pe aceasta cale Curtii de Conturi si celorlalte organe abilitate ale statului sa se autosesizeze in privinta asociatie de proprietari nr.42 care cuprinde strazile si blocurile de pe Mihai Viteazul, respectiv Gherasim Buliga implicate in programul de reabilitare termica .Presedintele de asociatie S.I ,administratorul C.O si cenzorul asociatiei au taiat chitante dintr-un chitantier vechi si au varsat banii in conturile asociatiei la o banca de pe urma careia vor obtine profit datorita dobanzii practicate .

Intrebare : Oare in buzunarele cui se vor duce banii de pe urma dobanzii si in ce scop vor fi ei folositi ???

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei