Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 iul 2009 - Anul XIV, nr. 170 (4156)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Sănătăţii a înfiinţat Dispeceratul pentru centralizarea paturilor libere din spitale

Joi, 23 Iulie 2009 (13:57:33)

Ministerul Sănătăţii a înfiinţat Dispeceratul pentru centralizarea paturilor libere din spitale, sistem prin care ambulanţele vor fi dirijate direct către unităţile sanitare care dispun de spaţii libere pentru internarea bolnavilor.

La inaugurare a fost prezent şi preşedintele Senatului, Mircea Geoană, care a dat startul programului.

Unităţile de primiri urgenţe vor identifica rapid unităţile sanitare unde pot interna bolnavii care nu mai au loc în spitalul din care fac parte.

"Sistemul pe care l-am conceput urmăreşte reducerea situaţiilor în care pacientul trebuie transportat de la un spital la altul din lipsă de locuri, precum şi optimizarea activităţii de tratare a urgenţelor medicale", a declarat ministrul Sănătăţii Ion Bazac, prezent la inaugurarea Dispeceratului unic pentru centralizarea paturilor libere din spitale.

Ministrul a spus că, astfel, pacienţii nu vor mai trebui să aştepte perioade lungi în unităţile/centrele de primiri urgenţe, blocând astfel activitatea pentru că spitalul nu dispune de locuri pentru a-i interna.

"Această măsură vine în completarea reglementărilor dintre unităţile de primiri urgenţe şi secţiile de spital pe care le-am adoptat în luna februarie. Am mai spus-o şi o repet: sistemul de sănătate nu poate funcţiona în afara unor norme şi reglementări clare, care să ducă la evitarea unor cazuri, precum cel petrecut, la Slatina, la începutul anului”, a declarat Ion Bazac.

Dispeceratul unic este o structură înfiinţată cu scopul de a centraliza toate paturile libere din unităţile sanitare publice din Bucureşti, pentru direcţionarea ambulanţelor, cu medic, către unităţile sanitare care au locurile libere şi care au competenţa de a trata pacientul respectiv.

De asemenea, dispeceratul facilitează identificarea unor locuri libere într-un alt spital pentru pacienţii care se află în unităţile de primire urgenţe unei unităţi care nu mai are paturi disponibile pentru internarea bolnavului respectiv.

Operaţiunea se va realiza virtual în cadrul unei platforme informatice puse la dispoziţia Serviciul de Ambulanţă a Municpiului Bucureşti. Un număr de 16 spitale participă la procesul de dispecerizare pentru centralizarea paturilor libere respectiv: Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca), Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, Spitalul Clinic de Urgenţă Sfântul Pantelimon, Spitalul Clinic de Urgenţă Elias, Spitalul Clinic de Urgenţă Sfântul Ioan, Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu, Spitalul Clinic de Urgenţă Maria Sklodowska Curie, Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice, Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Recuperatorie şi Arsuri; Ocrotirea Mamei şi Copilului Dr. Alfred Rusescu, Spitalul Clinic Obstetrică şi Ginecologie prof. dr. Panait Sârbu, Spitalul Clinic Filantropia, Spitalul Clinic Colentina, Spitalul Clinic Sfânta Maria, Spitalul de Neurochirurgie Baltazar Arsenie, Institutul de diabet nutriţie şi boli metabolice N. Paulescu.

În aceste unităţi, fie UPU/CPU, se va înfiinţa un registru de dispecerat unde vor fi înregistrate în cursul fiecărei dimineţi numărul de locuri libere care ar putea fi folosite pentru internarea eventualelor urgenţe. Astfel, se vor pune la dispoziţie de la 5-10% din totalul locurilor din spitale.

Datele vor fi introduse în sistemul informatic, iar dispeceratele celor două servicii de urgenţă SAMB şi SMURD Bucureşti vor dirija ambulanţele, cu medic, în funcuţie de locurile libere pe fiecare specialitate şi de gravitatea cazului la cel mai apropiat spital.

În cazul pacienţilor critici, aceştia vor fi dirijaţi către cel mai apropiat spital competent chiar dacă nu are locuri libere, cu acord Dispeceratului în vederea stabilizării lor.

Dispeceratul va funcţiona în coordonarea Comitetului Operativ pentru sisteme de urgenţe din cadrul Ministerului Sănătăţii.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Sănătăţii a înfiinţat Dispeceratul pentru centralizarea paturilor libere din spitale.
 Vizualizări articol: 454 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Sănătăţii a înfiinţat Dispeceratul pentru centralizarea paturilor libere din spitale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei