Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 iul 2009 - Anul XIV, nr. 169 (4155)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Olimpicii la Matematică: În România toată lumea face facultate, se intră prea uşor

Miercuri, 22 Iulie 2009 (15:01:31)

Olimpicii români care au cucerit şase medalii la a 50-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Matematică de la Bremen au revenit în ţară, miercuri, fiind întâmpinaţi de ministrul Educaţiei, căreia i-au spus că în România toată lumea face facultate, pentru că se intră prea uşor.

Câştigătoare a unei medalii de argint la ediţia precedentă, Mădălina Elena Persu (absolventă a clasei a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) a obţinut la ediţia de la Bremen medalia de aur. Mădălina Persu i-a spus ministrului Ecaterina Andronescu faptul că este nemulţumită pentru că în România toată lumea face facultate. "Se intră mult prea uşor. Apoi, tinerii acced foarte greu pe posturi didactice în învăţământul superior", a mai spus olimpica.

Ministrul Educaţiei a încercat să-i tempereze nemulţumirea şi i-a spus că sunt şi facultăţi unde admiterea este foarte dificilă şi că există mulţi tineri, cadre didcatice universitare.

"Dacă aş avea bani aş vrea să ajut tinerii astfel încât toţi să poată face un stagiu în străinătate. Nu pentru că România este ultima ţară în domeniul educaţiei, ci pentru că este bine să vadă cum sunt şi alte sisteme de educaţie", a spus Andronescu.

Inspectorul de matematică din MECI, profesor Cristian Alexandrescu, a arătat îşi pune mari speranţe în olimpicii români şi îi vede pe podium şi în viitor.

Omer Cerrahoglu, absolvent al clasei a VIII-a la Colegiul Naţional "Vasile Lucaciu" din Baia Mare a obţinut tot aur. "Performanţa lui Omer Cerrahoglu este cu atât mai importantă, cu cât a fost obţinută la o vârsta de 14 ani, în condiţiile în care majoritatea participanţilor la concursurile de seniori au 18-19 ani. Omer are toate şansele să câştige toate cele şase concursuri. A fost cel mai tânăr laureat, alţi doi elevi mai mici, un peruan de 11 ani a câşigat bronz, iar un albanez în clasa a V-a nu a obţinut nicio medalie", a spus Alexandrescu.

Medaliile de argint au intrat în posesia lui Andrei Deneanu şi Francisc Bozgan, ambii elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti, în timp ce medaliile de bronz au ajuns la Tudor Pădurariu (Colegiul Naţional "Grigore Moisil" din Oneşti), respectiv Marius Tiba (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Concursul din acest an a reunit peste 600 de concurenţi din 104 de ţări. În ierarhia neoficială pe naţiuni, ţara noastră a ocupat locul 3 în Europa.

Fiind o ediţie jubiliară, România, în calitate de ţară iniţiatoare a acestei olimpiade în 1959, a condus, în cadrul ceremoniei de deschidere, defilarea delegaţiilor.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Olimpicii la Matematică: În România toată lumea face facultate, se intră prea uşor.
 Vizualizări articol: 536 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Olimpicii la Matematică: În România toată lumea face facultate, se intră prea uşor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei