Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 iul 2009 - Anul XIV, nr. 169 (4155)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Finanţare

22,4 milioane de euro pentru dezvoltarea urbană a Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Din 2010, municipiul Suceava va avea la dispoziţie 22,4 milioane de euro pentru realizarea mai multor proiecte de dezvoltare urbană, utilizarea acestor fonduri fiind principalul subiect al discuţiilor care au avut loc ieri, la sediul Primăriei Suceava.
„Planul integrat de dezvoltare urbană a municipiului Suceava” (PIDU) va fi pus în aplicare pe cinci mari direcţii, care presupun atât modernizarea infrastructurii oraşului, cât şi o îmbunătăţire a serviciilor oferite populaţiei.
Principala componentă a acestui program o reprezintă reabilitarea a 14 importante artere de circulaţie, care străbat oraşul de la un capăt la altul, a podului de pe Calea Unirii, precum şi a pasajului peste calea ferată de la Burdujeni.
O altă componentă importantă o reprezintă reabilitarea zonei centrale a Sucevei, ceea ce presupune crearea de parcări subterane, refacerea străzilor şi a zonelor pietonale.
Modernizarea iluminatului public de-a lungul principalei artere de circulaţie este cea de a treia componentă a PIDU, ca şi în celelalte cazuri, 98% din sumă fiind asigurată din finanţare europeană şi doar 2% din bugetul local.
Centrul pentru susţinerea tradiţiilor bucovinene, care va fi construit pe locul vechii uzine de frig a Patinoarului, este de asemeni o parte importantă în proiect, aici urmând să fie amenajate ateliere de pielărie, lemn, ţesături, ceramică, încondeiere icoane şi pictură icoane.
Ultima componentă este gândită pentru sporirea siguranţei publice şi prevenirea criminalităţii, prin montarea de sisteme de supraveghere în mai multe zone din Suceava.

 

Interes scăzut din partea consilierilor locali

Proiectul realizat de firma de consultanţă Avensa a fost prezentat ieri în două rânduri, prima dată reprezentanţilor principalelor instituţii sucevene şi ai celor din mediul de afaceri, iar după-amiaza, consilierilor locali. Din păcate, interesul acestora pentru modul de utilizare a celor 22,4 milioane de euro a fost extrem de scăzut, în afara celor doi viceprimari, Viorel Seredenciuc şi Lucian Harşovschi, fiind prezenţi doar Vasile Mocanu, Nelu Tcaciuc, Drăgoi Daniel şi Doiniţa Cocriş.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 22,4 milioane de euro pentru dezvoltarea urbană a Sucevei.
 Vizualizări articol: 598 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
22,4 milioane de euro pentru dezvoltarea urbană a Sucevei3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pe cind ca la noi, ca la Piatra Neamt si Bacau trimis de
(22 iul 2009, 13:36:23
Pacat ca, gospodarii de azi, nu prea ii intereseaza cum arata cartierele orasului, strazi inguste, blocuri multe si murdare (dormitoare de campanie).

Parcurile sunt putine si neamenajate, flori putine iar spatiile verzi dispar de la an la altul. Putine sunt si topoganele pentru micuti etc. ...oras monoton unde nu-ti vine a te plimba din cauza mizeriei lasate de oamenii nesimtiti....

Trebuie mai multa implicare pentru ca orasul nostru sa fie atragator cit de cit!!
2.   Balarii! trimis de
(22 iul 2009, 14:03:37
Aceasta "realizare" sa o trecem langa cele efectuate de Lungu,crescand procentele la 80%.Vai,ce de banet!In fapt,o sa se cheltuie si aceste sume cu "simt de raspundere" ca si pana acum.Mai o licitatie,doua,noua,toaaaate cinstite,fara comisioane,spagi,peschesuri,etc.Nuuuuu exista asa ceva la Suceava!Oare "edilul" nu a aflat inca de aceste sume,ca se intoarce imediat din concediu,sa poarte o discutie cum trebuie cheltuiti banutii..La asta se pricepe cel mai bine.Avensa a facut un proiect,a luat banii ptr consultanta si a plecat.Dupa,...potopul!Aprobari ptr proiecte,ioc!Vise,multe!Saliva "dragi" alesi,asteptati moneda convertibila si suspinati.Ce"bine" era pana a intra in UE!Nu te controla nimeni,faceai ce vroiai cu fondurile,erai doar controlat de sefii de partid si de bunul simt,ce nu exista nici atunci si nici astazi.
3.   Din pacate trimis de
(22 iul 2009, 16:20:50
prea multe nu se mai pot face pt suceava .Lipsa unui centru istoric ( sau a unui centru de orice fel) cantareste mult in aspectul orasuluiu.peste tot unde intorci capul vezi doar blocuri comuniste, si mai recent un ou strident.Orasul suceava este la fel de trist ca o teza de matematica si la fel de cenusiu ca izmenele lui Lungu.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei