Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 iul 2009 - Anul XIV, nr. 169 (4155)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Guvernul sprijină companiile afectate de criză, dar este nevoie şi de o doză de optimism

Miercuri, 22 Iulie 2009 (15:07:07)

Guvernul va sprijini companiile aflate în dificultate, dar pentru depăşirea efectelor nocive ale crizei este nevoie şi de o doză de optimism, deoarece permanentele discuţii privind problemele existente influenţează comportamentul oamenilor şi adâncesc criza, a declarat, miercuri, premierul Emil Boc.

"În condiţiile în care toată lumea vorbeşte numai despre criză, despre dezastre în România şi în întreaga lume, trebuie o doză de optimism, oamenii au nevoie să vadă că se întâmplă totuşi şi lucruri bune, precum fondurile europene. Dacă toată ziua se vorbeşte doar despre criză şi cât de rău este, inevitabil şi psihologic comportamentul oamenilor este diferit, conducând la restrângerea consumului, lipsa de investiţii şi a curajului de a porni o afacere, ceea ce adânceşte criza", a spus Boc, prezent la semnarea contractelor pentru investiţii mari din cadrul Programului Operaţional Sectorial privind creşterea competitivităţii economice.

El a arătat că suma acestor contracte semnate depăşeşte 30 milioane euro, iar România are la dispoziţie în 2009, pentru sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii, încă 80 milioane euro, valoarea totală a finanţărilor destinate IMM prin acest program ridicându-se la 200 milioane euro.

Premierul a amintit că firmele pot beneficia în acest an şi de un ajutor nerambursabil din partea statului de până la 200.000 euro, ca ajutor de minimis, bugetul total alocat acestei facilităţi fiind de 20 milioane euro.

El a amintit totodată că Guvernul va negocia cu FMI şi CE neimpozitarea profitului reinvestit, facilitate care trebuia introdusă din lunile aprilie-mai.

La sfârşitul lunii iunie, premierul a anunţat că Guvernul va negocia cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Comisia Europeană (CE) neimpozitarea profitului reinvestit, deşi este constrâns de limitele deficitului bugetar stabilite în discuţiile cu cele două instituţii.

El a amintit că Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană au impus României, inclusiv prin acordul de împrumut, să respecte anumite limite ale deficitului bugetar.

Ministrul pentru IMM, Constantin Niţă, a anunţat, în urmă cu aproximativ două luni, că măsuri precum capitalizarea CEC şi a Eximbank şi neimpozitarea profitului reinvestit vor fi realizate în a doua parte a anului, deşi au fost anunţate pentru primul semestru.

În programul de convergenţă transmis de Guvern către Comisia Europeană, neimpozitarea profitului reinvestit este prezentată la modul general, fără o dată de intrare în vigoare şi fără un impact bugetar, după ce în varianta de proiect elaborată anterior această facilitate era indicată ca urmând să fie aplicată din 2010 şi doar pentru anumite activităţi.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Guvernul sprijină companiile afectate de criză, dar este nevoie şi de o doză de optimism.
 Vizualizări articol: 505 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Guvernul sprijină companiile afectate de criză, dar este nevoie şi de o doză de optimism0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei