Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 iun 2009 - Anul XIV, nr. 125 (4111)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prietenul tinerei venite în 29 mai de la New York prezintă simptome de gripă şi a fost internat

Luni, 1 Iunie 2009 (18:23:36)

Prietenul tinerei venite de la New York în 29 mai, în cazul căreia a fost confirmată, luni, infecţia cu gripă AH1N1, a fost internat la Institutul "Matei Balş" din Capitală pentru că prezintă simptomele bolii.

Din cele 35 de persoane cu care tânăra în vârstă de 28 de ani infectată cu virusul noii gripe a venit în contact în data de 30 mai, la o petrecere, 22 au fost identificate şi se află sub supraveghere permanentă, informează Ministerul Sănătăţii.

Până în prezent, niciunul dintre ei nu prezintă simptome de boală. În schimb, dintre cele şase persoane apropiate tinerei (familie şi prieteni apropiaţi), prietenul ei (şi el în vârstă de 28 de ani) prezintă simptome de boală şi i s-au recoltat, luni după-amiază, probe pentru testele de laborator. Tânărul a fost internat în spital.

Şi celorlalţi contacţi apropiaţi le-au fost recoltate probe biologice iar investigaţiile epidemiologice continuă, a precizat sursa citată.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a anunţat, luni, că au fost confirmate alte două cazuri de gripă AH1N1, astfel că în România sunt până acum cinci bolnavi, dintre care un copil.

Ultimele două cazuri de îmbolnărire cu virusul gripal AH1N1 au fost confirmate la o femeie de 28 de ani care a sosit de la New York în 29 mai şi la mama acesteia, în vârstă de 56 ani, care a luat virusul de la fiică, prin transmitere secundară.

Primul caz de îmbolnăvire din România cu noul virus gripal AH1N1, "cazul zero" în limbajul de specialitate, este al unei femei de 30 de ani care a venit în ţară în 23 mai, din New York, cu o cursă aeriană cu escală la Paris. Cazul a fost confirmat de Institutul Cantacuzino în 27 mai. Celelalte două cazuri sunt cu transmitere secundată, fiind vorba de unul din cei doi copii ai femeii, în vârstă de un an şi două luni, şi de tatăl acesteia.

Toţi cei cinci pacienţi sunt internaţi la Institutul "Matei Balş" din Capitală.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prietenul tinerei venite în 29 mai de la New York prezintă simptome de gripă şi a fost internat .
 Vizualizări articol: 680 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prietenul tinerei venite în 29 mai de la New York prezintă simptome de gripă şi a fost internat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei