Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 iun 2009 - Anul XIV, nr. 125 (4111)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Andronescu: Am fost de acord cu propunerea de grilă pentru Educaţie, sper să fie acceptată în Guvern

Luni, 1 Iunie 2009 (18:09:01)

Ecaterina Andronescu a spus, luni, după întâlnirea cu sindicatele din Educaţie pe tema propunerii de grilă de salarizare, că a fost de acord cu aceasta şi că, astfel, tinerii vor fi atraşi în domeniu, iar cei cu vechime vor fi motivaţi, ministrul adăugând că speră că grila va fi acceptată de Guvern.

"S-au creionat două discuţii în cadrul întâlnirii cu sindicatele: atragerea tinerilor în sistem, prin grila stabilită de comun acord, pentru creşterea performanţei în domeniu, dar şi motivarea celor aflaţi deja în sistem", a declarat, luni, Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educaţiei a precizat că a fost de acord cu ce s-a discutat, luni, cu sindicatele şi că speră că Ministerul Muncii, Guvernul, vor fi de acord cu propunerile celor două părţi.

Propunerile pentru grila de salarizare din Educaţie vor fi discutate în întâlnirea de marţi, de la Ministerul Muncii.

Andronescu a adăugat că, miercuri, se va întâlni din nou cu sindicatele din Educaţie pentru a "corela setul de criterii pentru performanţă cu sporurile".

Salariul cadrelor didactice debutante ar putea creşte de trei ori, conform propunerii de grilă de salarizare din Educaţie, ajungând la peste 3.000 de lei, iar cel al celor cu vechime în sistem ar putea fi majorat cu aproximativ 80%, a declarat, luni, vicepreşedintele FSLI, Simion Hancescu.

Pe de altă parte, Hancescu a spus că sindicatele şi reprezentanţii Ministerului Educaţiei au căzut de acord ca învăţătorii cu studii de lungă sau scurtă durată să fie încadraţi la fel ca profesorii.

La rândul lor, reprezentanţii "Alma Mater" au precizat că reprezentanţii Ministerului au fost de acord cu propunerile federaţiei, fără a spune exact unde se vor încadra cadrele didactice din sistemul universitar.

Vicepreşedintele Federaţiei Alma Mater, Nicu Bârzoacă, a precizat că preparatorii vor avea un salariu dublu, conform propunerii de salarizare.

"Am propus coeficient pentru performanţă distribuit pe trepte pentru stimularea debutanţilor, iar propunerile au fost acceptate de Ministerul Educaţiei", a spus Bârzoacă.

Liviu Pop, secretar general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), a declarat, luni, după întâlnirea sindicaliştilor cu reprezentanţji Ministerului Educaţiei, că cele două părţi au ajuns la un acord privind grila de salarizare.

Astfel, profesorul I cu studii de lungă durată 4 - 5 ani ar urma să intre în sistem, cu un coeficient de ierarhizare 6 şi să ajungă, după 40 de ani vechime şi după ce-şi obţine toate gradele, la 9,2.

Cadrele didactice cu studii de scurtă durată ar urma să intre în grilă cu coeficientul 4,5 şi să ajungă la 7,5, potrivit propunerii de grilă de salarizare unică pentru Educaţie.

Cei cu studii medii - institutorii - ar putea ajunge de la 3,5 la 6,5, în timp ce educatorii şi învăţătorii ar putea ajunge de la 3,5 la 6.

Cel mai mare coeficient în grila de salarizare, 13, ar urma să îl aibă profesorii universitari, în timp ce conferenţiarul universitar ar intra în grilă cu 5,7 şi ar putea ajunge la 11.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Andronescu: Am fost de acord cu propunerea de grilă pentru Educaţie, sper să fie acceptată în Guvern.
 Vizualizări articol: 604 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Andronescu: Am fost de acord cu propunerea de grilă pentru Educaţie, sper să fie acceptată în Guvern0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei