Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 iun 2009 - Anul XIV, nr. 125 (4111)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Film digital

Concursul Naţional Video Art şi-a desemnat câştigătorii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unsprezece echipe formate din elevi din toată ţara au participat în acest weekend la etapa finală a primei ediţii a Concursului Naţional Video Art pentru liceeni, organizat de Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Agenţia Naţională Antidrog, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, Fundaţia Ana şi Asociaţia Juventus.
Manifestare destinată elevilor, cu un format inedit, care se înscrie în calendarul activităţilor educative ale Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării pentru anul şcolar 2008 – 2009, concursul s-a adresat tuturor liceenilor pasionaţi de arta video digitală, în diversele ei forme şi a constituit un bun prilej pentru descoperirea unor potenţiale calităţi, necesare unei cariere în domeniul multimedia sau cinematografic.
Concursul a cuprins două secţiuni – Eseu cinematografic şi Spot publicitar cu impact social – şi a numărat la etapa iniţială 61 de scurtmetraje realizate de elevii liceeni din toată ţara. Au fost considerate finaliste primele cinci echipe, clasate la fiecare din cele două secţiuni. De menţionat că una din probele de concurs a presupus organizarea unei excursii documentare la trei mănăstiri din Bucovina – Mănăstirea Humorului, Voroneţ, Dragomirna - în cadrul căreia elevii au trebuit să realizeze shooting-ul pentru filmul de concurs.

 

Lista filmelor câştigătoare

La secţiunea Eseu Cinematografic, premiul III a fost obţinut de Ion Cristian Lazăr şi Maria Alexandra Chelu de la Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti pentru filmul „Plecare”, în timp ce premiul II a revenit filmului „O altă lume”, realizat de Florin Goglinache şi Raul Dumitraşcu de la Colegiul Naţional „Ion Ghica” din Brăila, iar premiul I a fost acordat elevilor de la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui - Răzvan Alexandru Mera şi Ionuţ Emilian Afloarei - pentru filmul „Trei linii”.
La secţiunea Spot publicitar cu impact social, premiul III a fost obţinut de filmul „Deschide ochii”, realizat de Bogdan Alupoae de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava, în timp ce premiul II a revenit filmului „Recycle you way”, realizat de Ionela Cătălina Niculi şi Georgiana Ramona Turcsanyi de la „Grigore Moisil” din Iaşi, iar premiul I a fost acordat filmului „Wonderful”, realizat de Andreia Dobrotă şi Daniela Nişcoveanu de la Liceul de Artă „Margareta Sterian” din Buzău.
Evaluarea lucrărilor a fost făcută de către un juriu format din conf. univ. dr. Ionel Corjân de la Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava, actorul Florin Aioniţoaei de la Teatrul “M. Eminescu” Botoşani, sociologul Ileana Iacob din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava şi artistul plastic şi publicistul Constantin Severin.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul Naţional Video Art şi-a desemnat câştigătorii.
 Vizualizări articol: 830 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 3 voturi
Concursul Naţional Video Art şi-a desemnat câştigătorii2.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei