Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 iun 2009 - Anul XIV, nr. 125 (4111)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Flutur: Guvernul a fost mandatat să ia, miercuri, o decizie privind asumarea răspunderii pe Coduri

Luni, 1 Iunie 2009 (13:17:06)

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, luni, că membrii coaliţiei PSD-PDL au hotărât să mandateze Guvernul să ia, în şedinţa de miercuri, o decizie privind asumarea răspunderii pe Codurile juridice.

Flutur a spus, de asemenea, că marţi va avea loc, la Parlament, o întâlnire cu ONG-urile, pe tema Codurilor, precizând că ministrul Victor Ponta şi parlamentarul Daniel Buda vor gestiona acest lucru.

Surse din coaliţie declaraseră pentru MEDIAFAX că reprezentanţii celor două partide urmau să discute, în şedinţa de luni, data la care Guvernul îşi va asuma răspunderea pe Codurile civil şi penal, nefiind exclus ca premierul Emil Boc să anunţe că, în cursul zilei de luni sau marţi, va trimite Parlamentului scrisoarea prin care cere stabilirea şedinţei de asumare.

Potrivit unor surse din coaliţie, premierul Emil Boc i-ar putea informa pe social-democraţi că va trimite celor două Camere ale Parlamentului, în cursul zilei de luni sau marţi, scrisorile în care să solicite stabilirea zilei şedinţei pentru procedura de asumare a răspunderii.

Aceleaşi surse au mai declarat, însă, că la şedinţa de săptămâna trecută a coaliţiei, PDL şi PSD au agreat de principiu data de 9 iunie pentru acest demers.

Premierul Emil Boc a afirmat că data la care Guvernul va formula scrisoarea de asumare a răspunderii pentru adoptarea în Parlament a codurilor civil şi penal depinde de discuţiile care vor avea loc luni în Coaliţie şi că este posibil ca acest lucru chiar în săptămâna care începe.

Aflat, sâmbătă, într-o vizită electorală la Galaţi, premierul Emil Boc a declarat că data la care va fi formulată scrisoarea de asumare a răspunderii Guvernului pentru adoptarea în Parlament a codurilor civil şi penal depinde de discutarea în coaliţia de guvernare a acestui subiect.

"O decizie se va lua în funcţie de discuţiile din coaliţie. Este o hotărâre care trebuie luată aici, în primul rând. În funcţie de rezultatele acestor discuţii, care vor avea loc luni, vom lua o decizie", a declarat Boc, adăugând că "este posibil să se întâmple săptămâna aceasta, dar depinde de discuţia din coaliţie, de luni".

Coaliţia "Opriţi Codurile" a transmis reprezentanţilor partidelor politice, în cadrul dezbaterilor de marţi, o scrisoare în care se arată faptul că Guvernul a decis retragerea proiectelor codurilor civil şi penal din Parlament şi implicit a recunoscut viciile de procedură.

"În cele din urmă Guvernul a decis să retragă proiectele de Cod civil şi Cod penal din Parlament, recunoscând implicit viciile de procedură ale acestora", se arată în scrisoarea de intenţie trimisă reprezentanţilor partidelor.

În 20 mai, Guvernul a decis retragerea din Parlament a proiectelor iniţiale ale Codurilor Penal şi Civil, în vederea asumării răspunderii asupra noilor texte.

"S-a decis retragerea proiectelor iniţiale ale Codurilor Penal şi Civil din Parlament. Secretariatul General al Guvernului va trimite o scrisoare Secretariatului General al Senatului, solicitând retragerea acestor proiecte de lege, cele pentru care mai multe ONG-uri au depus sesizări. Acest fapt a fost posibil pentru că aceste proiecte încă nu intraseră în dezbaterea parlamentară. Astfel, râmân valabile proiectele Codurilor Penal şi Civil care au fost discutate în cele două comisii parlamentare", declara atunci ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Victor Ponta.

Guvernul a anunţat că îşi va asuma răspunderea pentru Codurile Penal şi Civil la începutul lunii iunie.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Guvernul a fost mandatat să ia, miercuri, o decizie privind asumarea răspunderii pe Coduri.
 Vizualizări articol: 485 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur: Guvernul a fost mandatat să ia, miercuri, o decizie privind asumarea răspunderii pe Coduri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei