Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 iun 2009 - Anul XIV, nr. 125 (4111)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Socializare

Ziua Copilului la Şcoala de Arte şi Meserii Moara Nică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Elevii de la Şcoala de Arte şi Meserii Moara Nică au primit vineri, 29 mai, vizita copiilor şi tinerilor de la Centrul de Plasament de Tip Familial „Colţ Alb” Suceava, pentru a sărbători împreună ziua copilului. Însoţiţi de şefa centrului „Colţ Alb”, Lucia Ştefan, şi de referentul de educaţie Oana Huţan, copiii şi tinerii instituţionalizaţi le-au adus cadouri elevilor de la Moara, care, drept mulţumire, le-au prezentat un spectacol cu cântece, dansuri, mici scenete de poveste, poezii. Acţiunea se înscrie în proiectul educaţional „Mâini întinse prieteniei”, iniţiat de Şcoala de Arte şi Meserii Moara Nică.
În cadrul spectacolului, elevii claselor a II-a B şi a III-a B, îndrumaţi de învăţătoarele Ramona Ghivnici şi Angela Spoială, au recitat câteva poezii, au cântat şi au intrat în pielea unor personaje de poveste. Îmbrăcaţi în costume populare specifice zonei, la finalul spectacolului, elevii au încins o horă moldovenească, la care i-au invitat şi pe oaspeţii lor de la „Colţ Alb”.
După spectacol, copiii au vizionat filmul „Amintiri din copilărie”, în Centrul de documentare şi informare al şcolii. Tot în Centrul de documentare a avut loc un schimb de desene personalizate între copiii din cele două instituţii.

 

Activităţi extracurriculare

Manifestarea de vineri, dedicată Zilei Copilului, a continuat cu expoziţia de lucrări realizate de elevii de clasele a VII-a şi a VIII-a, îndrumaţi de profesoara Manuela Luca, care le-au prezentat colegilor, dar şi invitaţilor, câteva eseuri prin care au dorit să reliefeze trecerea de la copilărie la adolescenţă, să sublinieze necesitatea respectării drepturilor copiilor sau să le ofere celor mai mici decât ei modele de conduită.
„Scopul acestei acţiuni a fost acela de socializare, de atragere a copiilor şi tinerilor instituţionalizaţi în organizarea unor activităţi cu caracter extracurricular variat, care pot duce la dezvoltarea relaţiilor afective, de prietenie şi de educare în spiritul colaborării şi nediscriminării sociale. Elevii de la Şcoala de Arte şi Meserii Moara Nică au în acest sens o relaţie deosebită cu copiii şi tinerii de la Centrul de Plasament <Colţ Alb>, cu care s-au întâlnit şi în cadrul altor manifestări, precum campania iniţiată de Protecţia Copilului Suceava "Porţi deschise", a declarat directorul şcolii din Moara, profesoara Floarea Stanciuc.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Copilului la Şcoala de Arte şi Meserii Moara Nică.
 Vizualizări articol: 1330 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ziua Copilului la Şcoala de Arte şi Meserii Moara Nică5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei