Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 apr 2009 - Anul XIV, nr. 93 (4079)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6109 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prunea: Nu mă incriminează stenogramele, n-am niciun amestec în acest caz de corupţie

Vineri, 24 Aprilie 2009 (15:53:57)
Directorul de relaţii internaţionale al FRF, Florin Prunea, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că stenogramele apărute în presă nu îl incriminează şi a subliniat că nu are niciun amestec în cazul de corupţie din arbtrajul românesc.

"În stenograma care a apărut acum nu este nimic nou faţă de ce a apărut acum câteva zile. Nu mă incriminează cu nimic stenogramele. Am conştiinţa împăcată din punctul meu de vedere. Eu nu ştiu să fiu în vizorul DNA, dar dacă voi fi chemat să dau explicaţii în acest caz, o voi face. Bineînţeles că mă voi prezenta în faţa oricărei instituţii a statului, la fel cum am făcut şi în problemele care au fost cu transferurile ajunse în instanţă. Pe mine nu m-a avertizat nimeni că voi fi anchetat. Nu am niciun amestec în acest caz de corupţie", a spus oficialul federaţiei.

Prunea a afirmat că majoritatea preşedinţilor şi patronilor de cluburi îl sunau, dar nu pentru a-i solicita arbitraje favorabile, ci pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de arbitri. "Eram sunat foarte des de oficiali din fotbalul românesc, aşa cum s-a întâmplat şi cu telefonul primit de la domnul Penescu. Şi nu numai înainte sau după meciuri, ci chiar în timpul jocurilor. Eram sunat de anumite persoane care erau nemulţumite. Nu îmi solicitau nimic, îmi spuneau: «Uite, ţi-am spus eu, uite ce mi-au făcut». Erau meciuri în care eram sunat şi de 3-4 ori. Şi eram obligat să răspund. Lucrând în administraţia FRF eram obligat să răspund şi să aplanez cât pot asemenea lucruri. Majoritatea preşedinţilor şi patronilor mă sunau. Niciodată nu mi-au cerut arbitraje favorabile, mă sunau să-şi arate nemulţumirea de felul în care erau arbitraţi", a menţionat Florin Prunea.

Directorul de relaţii internaţionale a adăugat că nu era singurul din FRF care era sunat de conducătorii de cluburi. "Telefoane de la preşedinţi şi patroni primeau cu siguranţă şi alte persoane din federaţie. Păi domnul Lupescu acum două zile a primit un telefon de la Timişoara, în care i se sugera să ia legătura cu Balaj şi să-i transmită să arbitreze corect. Dacă şi la Balaj există suspiciuni, atunci ne ducem toţi, ne lăsăm de fotbal şi ne apucăm de altceva", a precizat Prunea.

În stenogramele convorbirilor telefonice din cazul de corupţie din arbitrajul românesc investigat de procurorii DNA, apare şi o discuţie între finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, şi directorul de relaţii internaţionale din cadrul FRF, Florin Prunea. Potrivit stenogramei unei discuţii din 8 octombrie 2008, finanţatorul FC Argeş îl întreabă pe Prunea în legătură cu arbitrul meciului cu FC Vaslui, iar oficialul FRF îl recomandă pe Sorin Corpodean.

Arbitrii Marcel Savaniu şi Sorin Corpodean, precum şi vicepreşedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Marcel Lică, au fost arestaţi preventiv, joi, pentru 29 de zile, de Tribunalul Argeş, sub acuzaţia de luare de mită.

Marcel Lică, Sorin Corpodean şi Marcel Savaniu au fost reţinuţi, miercuri, pentru 24 de ore, de către procurorii anticorupţie, sub acuzaţia de luare de mită, după ce a fost audiaţi timp de câteva ore, la DNA Piteşti, în dosarul privind corupţia din arbitraj, în care au fost arestaţi finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, fostul şef al Comisiei Centrale a Arbitrilor Gheorghe Constantin, directorul general al hypermarketului Pic, patronat de Penescu, Liviu Făcăleaţă, precum şi fostul director al OPC Argeş Cristian Libertatu.

Tot în cursul zilei de miercuri, la DNA Piteşti a fost audiaţi, timp de câteva ore, şi arbitrii Tiberiu Lajos şi Aurelian Bogaciu, care vor fi audiaţi din nou la Serviciul teritorial Piteşti al DNA miercurea viitoare.

Tribunalul Argeş a hotărât, în urmă cu peste o săptămână, arestarea preventivă, pentru 29 de zile, a lui Cornel Penescu, a lui Gheorghe Constantin, a lui Liviu Făcăleaţă şi a lui Cristian Libertatu. Cornel Penescu şi Liviu Făcăleaţă sunt acuzaţi de dare de mită, iar Gheorghe Constantin şi Cristian Libertatu de luare de mită.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prunea: Nu mă incriminează stenogramele, n-am niciun amestec în acest caz de corupţie.
 Vizualizări articol: 391 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prunea: Nu mă incriminează stenogramele, n-am niciun amestec în acest caz de corupţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei