Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 mar 2009 - Anul XIV, nr. 50 (4036)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PDL şi PNL vor vota pentru începerea urmăririi penale a lui Năstase, UDMR - după propria conştiinţă

Marţi, 3 Martie 2009 (15:13:15)
Deputaţii liberali şi democrat- liberali au declarat că vor vota, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, pentru începerea urmăririi penale a deputatului PSD Adrian Năstase, în timp ce reprezentanţii UDMR se vor pronunţa "după propria conştiinţă".

"Vom vota pentru începerea urmãririi penale, pentru ca Justiţia sã-şi facã datoria, Justiţia este singura care hotărăşte asupra vinovăţiei sau nevinovăţiei cuiva", a precizat, marţi, pentru MEDIAFAX, viceliderul PNL Eugen Nicolăescu.

Deputatul PDL Ioan Oltean a arătat că şi democrat-liberalii vor vota "pentru" trimiterea în judecată a lu iAdrian Năstase.

De altfel, PDL, a solicitat, prin Daniel Buda, preşedintele Comisiei juridice a Camerei, ca plenul Camerei Deputaţilor să fie de acord cu începerea urmăririi penale a deputatului PSD Adrian Năstase, aşa cum a cerut Procurorul General al României în adresa trimisă Parlamentului.

"Deputaţii UDMR vor vota, după propria conştiinţă, la dezbaterea privind dosarele lui Adrian Năstase", a declarat pentru MEDIAFAX Kelemen Hunor, care a precizat că el va vota pentru începerea urmăririi penale.

"Voi vota pentru începerea urmăririi penale, pentru că şi pentru Năstase şi pentru Parlament este mai bine să ajungã acolo şi să nu mai fie o temă de discuţie pentru Legislativ şi pentru opinia publică", a explicat Kelemen Hunor.

Liderul grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian, crede că nu va fi prezent la dezbaterea din Parlament pe tema dosarelor lui Adrian Năstase.

"Nici nu cred că o să fiu prezent. Votul acesta nu are nicio semnificaţie pentru mine", a spus Pambuccian.

Colegul său de grup parlamentar, Nicolae Pãun, a declarat, însă, că va vota împotriva începerii urmăririi penale a deputatului Năstase.

"Voi vota împotrivã pentru cã nu mi se pare că Adrian Năstase poate fi condamnat pentru termopane. A fost primul-ministru al ţării. Dacă existau acuzaţii mai grave, mai mergea...", a spus Nicolae Păun, care crede că foarte mulţi parlamentari vor vota împotrivă.

Deputaţii vor dezbate, miercuri, scrisoarea procurorului general al României, care a solicitat începerea urmãririi penale a deputatului Adrian Năstase în două dosare :"Mătuşa Tamara" şi "Zambaccian 2".

Votul asupra cererii de începere a urmăririi penale va fi secret, fiind nevoie de acordul a jumătate plus unu din deputaţii prezenţi pentru aprobarea solicitării procurorului general al României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PDL şi PNL vor vota pentru începerea urmăririi penale a lui Năstase, UDMR - după propria conştiinţă.
 Vizualizări articol: 462 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PDL şi PNL vor vota pentru începerea urmăririi penale a lui Năstase, UDMR - după propria conştiinţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei