Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 mar 2009 - Anul XIV, nr. 50 (4036)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Agriculturii va simplifica documentaţia pentru accesarea fondurilor UE

Marţi, 3 Martie 2009 (13:52:52)
Ministerul Agriculturii va simplifica documentaţia necesară pentru accesarea fondurilor UE, întrucât în prezent există multe "aberaţii" în cadrul acestor proceduri, a declarat, marţi, ministrul de resort, Ilie Sârbu.

"Actele sunt foarte multe, se lucrează acum la simplificare. Orice tip de documentaţie trebuie să fie făcută de cel puţin un profesor. Aici avem, sigur, de lucrat mult. Sunt tot felul de aberaţii. Să se meargă pe simplificare (...). E o aberaţie, când omul vine cu mâna lui şi semnează o declaraţie pe proprie răspundere şi aţi văzut ce pedepse mari sunt acolo, să vii să îl mai suspectezi la orice virgulă. Sunt foarte multe aberaţii, unele se fac de frică, s-au speriat ca nu cumva să ajungă la DNA sau în alte situaţii, unele din prostie, din ignoranţă, altele din interes, trebuie să recunoaştem, şi astea trebuie să dispară", a declarat Sârbu într-o conferinţă de presă.

Legat de accesibilizarea fondurilor UE, Sârbu a arătat că angajaţi ai direcţiilor agricole şi ai oficiilor judeţene de consultanţă agricolă vor ajuta fermierii la completarea cererilor pentru subvenţiile la hectar, campania de depunere a solicitărilor fiind iniţiată la 2 martie.

"Dacă nu îi ajutăm, riscăm iarăşi să avem sute de mii de cereri greşite. Ei trebuie să meargă în comune, să se deplaseze, să adune oamenii, să discute cu ei. Cei de la APIA nu au voie să facă asta. (...) Nu îi putem condamna pe aceşti fermieri, dar nici să îi lăsăm. Dacă vor fi foarte puţine cereri cu greşeli, cu suprapuneri, lucrurile vor merge mai repede. Dacă softul va funcţiona, nu cred că vor fi probleme", a spus Sârbu.

Ministrul a reamintit că România nu a accesat deocamdată niciun ban de la UE pentru piscicultură.

El a mai arătat că acordarea în funcţie de performanţă a sporului de 75% pentru funcţionarii care lucrează cu fonduri UE este o idee foarte bună.

Legat de personalul din minister, Sârbu a arătat că numărul angajaţilor nu a fost redus, dar fondul de salarii a scăzut cu 20%, în urma transformării direcţiei de dezvoltare rurală în instituţie independentă, ai cărei angajaţi sunt plătiţi cu fonduri UE.

Ministrul a menţionat că a lăsat la latitdinea scretarilor de stat analiza privind reducerea personalului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Agriculturii va simplifica documentaţia pentru accesarea fondurilor UE.
 Vizualizări articol: 497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Agriculturii va simplifica documentaţia pentru accesarea fondurilor UE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei