Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 mar 2009 - Anul XIV, nr. 50 (4036)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

OCDE: Guvernele trebuie să susţină sectorul financiar, nu pe constructorii de maşini sau industria

Marţi, 3 Martie 2009 (14:40:01)
Guvernele din întreaga lume trebuie să susţină sectorul financiar şi să reziste tentaţiei politice de a ajuta constructorii de autovehicule, industria grea sau orice alt domeniu al economiei, a declarat, marţi, economistul şef al OCDE, Klaus Schmidt-Hebbel, citat de Reuters.

Oficialul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) consideră că protecţionistmul economic, deşi este o atitudine câştigătoare în plan politic în vremuri de criză, sfârşeşte prin a genera probleme grave, asupra cărora există şi avertismente istorice, precum Marea Criză din anii \'30 şi problemele de ordin comercial care au precedat cel de-al Doilea Război Mondial.

OCDE a publicat marţi un raport care sugerează că guvernele trebuie să se orienteze către politici care promovează creşterea economică pe termen scurt şi pe termen lung, evitând măsri care vizează "apărarea" companiilor locale de concurenţă externă.

Într-o serie de comentarii asupra raportului, Schmidt-Hebbel a respins categoric ideea că industria auto, care asigură, în unele state, direct sau indirect, 10% din locurile de muncă, este la fel de importantă la nivelul economiei generale precum sistemul bancar.

"Dacă laşi sectorul financiar să cadă, fie în întregime, fie doar jucătorii importanţi, întreaga economie trece de la recesiune la colaps şi recesiune severă. Asta s-a întâmplat la sfârşitul anilor \'20 şi începutul anilor \'30. Dacă laşi unul-doi mari constructori de automobile sau, într-un scenariu extrem, întreaga industrie auto să se prăbuşească, cererea pentru maşini autohtone va fi înlocuită de importuri", a arătat oficialul.

În viziunea lui Schmidt-Hebbel, o industrie nu este importantă sistemic la nivelul economiei unui stat decât dacă, în eventualitatea prăbuşirii ei, întreaga economie intră în colaps.

Oficialul a numit Statele Unite, Franţa, Spania, Italia şi Germania ca exemple de state unde industria auto este sprijinită din fonduri publice.

Totodată, economistul şef al OCDE consideră că, odată ce un alt sector economic decât cel financiar a primit ajutor guvernamental, alte industrii şi companii "se vor aşeza la coadă" şi vor cere bani de la stat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului OCDE: Guvernele trebuie să susţină sectorul financiar, nu pe constructorii de maşini sau industria.
 Vizualizări articol: 485 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OCDE: Guvernele trebuie să susţină sectorul financiar, nu pe constructorii de maşini sau industria0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei