Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 dec 2008 - Anul XIII, nr. 285 (3966)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Norica Nicolai, mulţumită că nu a obţinut un mandat de parlamentar la jocul calculatorului

Miercuri, 3 Decembrie 2008 (15:33:20)
Vicepreşedintele Senatului, liberalul Norica Nicolai se declară foarte mulţumită şi foarte mândră că nu a obţinut un mandat "la jocul calculatorului", susţinând că e mai onorabil şi mai elegant să pierzi din cauza imperfecţiunilor legii decât să fii parlamentar "pe resturi şi pe calcule matematice.

Norica Nicolai nu reuşit să câştige, în urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie, un mandat în Parlament deşi a obţinut cele mai multe voturi în colegiul pentru Senat din circumscripţia electorală Călăraşi în care a candidat.

Întrebată despre situaţia paradoxală în care se află, Nicolai a explicat că este vorba despre efectul legii, "care face o combinaţie între uninominal şi proporţional pe listă".

"La uninominal, categoric am câştigat. Am avut cel mai mare scor al partidului, cel mai mare scor personal şi cel mai mare procent, dar, la redistribuirea pe liste, am pierdut", a menţionat senatorul liberal.

Ea a apreciat că acesta este efectul unei legi asupra căreia parlamentarii nu s-au aplecat foarte serios, pe care au lucrat-o la presiunea opiniei publice şi care "a adus tot felul de aberaţii în Parlament".

Întrebată dacă intenţionează să candideze peste patru ani pentru un loc în Parlament, Norica Nicolai a lăsat să se înţeleagă că va face acest lucru. "Nu ştiu dacă peste patru ani sau mai devreme, dar, categoric, că voi încerca", a spus ea.

Norica Nicolai a mai arătat că nu va renunţa la politică, în condiţiile în care este vicepreşedinte al PNL. "Sunt, cred eu, unul dintre liderii importanţi şi, dacă vreţi opinia mea, în ceea ce priveşte statutul meu ca om politic, sunt foarte mulţumită şi foarte mândră că nu am obţinut un mandat la jocul calculatorului", a subliniat senatorul.

Întrebată despre sentimentele pe care le are după ce nu a reuşit să îşi reînoiască mandatul, Nicolai a spus că ea este "un om care îşi asumă şi înfrângerile şi victoriile cu aceeaşi demnitate şi forţă".

Ea şi-a declarat speranţa că viitorul Parlament va fi mult mai eficient şi mult mai competitiv în a promova o legislaţie coerentă, aplicabilă şi cu efecte în planul public.

Întrebată ce intenţionează să facă în viitor, în condiţiile în care, ca şi un alt vicepreţedintele al senatului, Doru Ioan Tărăcilă, nu a câştigat un nou mandat de senator, Norica Nicolai, a spus că, la fel ca acesta, va relua activitatea de avocatură. "Amândoi suntem avocaţi, amândoi suntem în acelaşi barou de Călăraşi, deci eu voi relua cariera universitară şi voi face avocatură", a precizat ea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Norica Nicolai, mulţumită că nu a obţinut un mandat de parlamentar la jocul calculatorului.
 Vizualizări articol: 497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Norica Nicolai, mulţumită că nu a obţinut un mandat de parlamentar la jocul calculatorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei