Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 dec 2008 - Anul XIII, nr. 285 (3966)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Ronaldo. Cristiano Ronaldo

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Că tot se apropie perioada bilanţului anual la toate nivelurile, iată că unghiurile diferite converg spre aceeaşi imagine, cel puţin în fotbalul mare. Aşadar, fără nici o surpriză anunţarea lui Cristiano Ronaldo ca fiind câştigătorul din acest an al Balonului de Aur. O spusese foarte clar şi convingător inclusiv contracandidatul Lionel Messi. Jucătorul lui Manchester United a făcut o jumătate extraordinară de sezon, ieşind campion în Anglia şi triumfând în Liga Campionilor. Mai mult decât atât, a fost golgeterul ambelor competiţii. Dar dincolo de cifre, forţa jocului său a fost convingătoare. Cu echipa naţională nu a mai fost la înălţime, la Euro afirmându-se vecinii din peninsula iberică. Teoretic, la nivel de palmares doar vreun echipier al lui Real Madrid ar fi putut să-l concureze pe Ronaldo, adică un spaniol care să se fi încoronat atât campion în Spania, cât şi campion european. Cum singurii în această postură au fost Casillas şi Sergio Ramos, deci un portar şi un fundaş, fără şanse de a contribui semnificativ cu goluri la performanţele echipei lor, portughezul nu a avut nici din această direcţie un concurent serios. De fapt, este semnificativ faptul că principalul său rival a fost amintitul Messi, echipierul Barcelonei, club perdant pe toate planurile. Este drept, Messi poate plusa la trofee cu medalia de aur de la Olimpiadă, dar se ştie că importanţa acesteia nu este una covârşitoare.

În sezonul de toamnă Ronaldo s-a urnit mai greoi, cauza fiind acea operaţie care l-a făcut să piardă pregătirea de vară. Ar mai fi o problemă de motivaţie în noul sezon, dar şi maturizarea n-ar trebui să se lase prea mult aşteptată, unele ieşiri puşteşti ştirbindu-i reuşitele. Oricum, felicitări pentru trofeu, anul acesta l-a meritat cu vârf şi îndesat!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ronaldo. Cristiano Ronaldo.
 Vizualizări articol: 774 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ronaldo. Cristiano Ronaldo5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei