Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 dec 2008 - Anul XIII, nr. 285 (3966)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Noroc

Prodan şi Irimescu, parlamentari de pe locul trei în colegiu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Tiberiu Prodan şi Mircea Irimescu, candidaţii PNL Suceava pentru un mandat de senator, respectiv deputat, din partea PNL Suceava, au reuşit să obţină un loc în Parlamentul României, deşi s-au clasat pe locul al treilea în colegiile în care au candidat.

În condiţiile în care se prefigura un eşec al liberalilor în judeţul Suceava, în cele din urmă, cu 13,95% la Senat şi 15,03% la Camera Deputaţilor, PNL a reuşit să obţină trei mandate de parlamentar, unul de senator şi două de deputat, din care doar unul adjudecat în urma primei redistribuiri a voturilor.

De remarcat este faptul că Mircea Irimescu a candidat la alegerile locale din anul 2008 din partea PNŢ-CD, el regăsindu-se pe listele PNL în urma protocolului încheiat de către cele două partide.

Distribuţia finală a mandatelor de deputat şi senator pentru partidele din judeţul Suceava a fost definitivată după ce Biroul Electoral Central a finalizat, în cursul zilei de ieri, redistribuirea voturilor neutilizate în urma împărţirii mandatelor de către Biroul Electoral Judeţean Suceava.

Astfel, în urma distribuirii efectuate de BEJ Suceava, PD-L a obţinut 2 mandate de senator şi patru de deputat, PSD – un mandat de senator şi trei de deputat, iar PNL un singur mandat de deputat. După redistribuirea voturilor de către BEC, PD-L a reuşit să mai obţină un mandat de deputat, care i-a revenit lui Eugen Uricec, PSD nu a mai primit nici unul, iar PNL Suceava a reuşit să mai „scoată” un mandat de senator şi unul de deputat.

În aceste condiţii, noii senatori de Suceava sunt Orest Onofrei şi Sorin Fodoreanu (ambii cu un scor de peste 50%) – PD-L, Gavril Mîrza – PSD şi Tiberiu Prodan – PNL. Partidele sucevene îi vor trimite în Camera Deputaţilor pe Ioan Bălan şi Dumitru Pardău (care au obţinut un scor de peste 50%), Dan Gabriel Gospodaru, Sanda Maria Ardeleaenu şi Eugen Uricec – PD-L, Cătălin Nechifor, Ioan Stan şi Eugen Bejinariu – PSD şi Gheorghe Coroamă şi Mircea Irimescu – PNL. Comparativ cu alegerile parlamentare din anul 2004, anul acesta, PSD Suceava a obţinut cu trei mandate mai puţin.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prodan şi Irimescu, parlamentari de pe locul trei în colegiu.
 Vizualizări articol: 758 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 8 voturi
Prodan şi Irimescu, parlamentari de pe locul trei în colegiu3.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   FELICITARI ! trimis de
( 5 dec 2008, 10:17:44
MA BUCUR PENTRU CA ATI REUSIT.
1.1  RE: FELICITARI ! trimis de
( 5 dec 2008, 10:20:32
D_ule Tiberiu Prodan, mai ales ca va cunosc personal, eu va felicit pentru reusita.
2.   Nu ma bucur.... trimis de
( 5 dec 2008, 11:17:04
Asta nu-i reusita domnule Prodan.Este ca si cum,la un examen n-ar reusi decat cei clasati sub linie.RUSINOS.Cum ar fi fost ca atunci cand am dat examen la Sc de Ofiteri sa fi luat examenul cei clasati sub linie(am fost 16 pe loc)si sa nu fi intrat eu care am reusit a 9 a?

Vi se pare corecta o asemenea nenorocire asa-i?................

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei