Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 dec 2008 - Anul XIII, nr. 285 (3966)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mitrea: Potrivit statutului, după alegeri se convoacă Congres şi se alege o altă conducere

Miercuri, 3 Decembrie 2008 (15:36:42)
Coordonatorul campaniei electorale a PSD, Miron Mitrea, a declarat, miercuri, că, potrivit Statutului PSD, după alegeri, conducerea partidului îşi depune mandatul, se organizează Congres şi "se alege o altă conducere", el arătând că PSD nu are de ce să fie "fericit" cu rezultatul obţinut la vot.

"Ştiţi foarte bine că statutul partidului spune că după alegeri parlamentare, conducerea îşi depune mandatul, se face un Congres şi se alege o altă conducere. Acum mi-e greu să spun ce va face partidul, dacă e fericit sau nu cu negocierile care vor veni. Cu alegerile nu este fericit partidul, evident că nu este, nu are nici un motiv", a arătat Mitrea.

El a răspuns, astfel, unei întrebări care viza riscurile la care se expune Mircea Geoană, în calitatea sa de preşedinte al PSD, dacă negocierile privind formarea unei majorităţi parlamentare nu evoluează favorabil pentru PSD.

Întrebat dacă Mircea Geoană îşi riscă scaunul funcţie de rezultatele negocierilor, Mitrea a precizat: "În politică ne riscăm scaunele de dimineaţă până seara. Nu ştiu. Astăzi nu se pune problema aceasta. Nu cred că cineva, în partid, astăzi, se gândeşte la modul în care-şi riscă sau nu Mircea Geoană scaunul".

Surse din PSD au precizat, pentru MEDIAFAX, că Miron Mitrea se pregăteşte să preia, în cadrul unui Congres desfăşurat în perioada următoare, funcţia de secretar general al PSD, funcţie deţinută în acest moment de Titus Corlăţean.

Potrivit aceloraşi surse, Mitrea coordonează în acest moment negocierile PSD-PDL, asigurându-şi o poziţie de putere în partid în cazul în care PSD–PDL va forma viitoarea majoritate parlamentară.

Sursele respective au precizat că Mitrea ar fi interesat de postul de preşedinte al Senatului, care, potrivit unor surse, ar urma să-i revină lui Mircea Geoană, dacă renunţă la funcţia de premier, în cazul unei majorităţi parlamentare PDL-PSD.

Sursele citate au mai relatat că de postul de secretar general al PSD este interesat şi vicepreşedintele Liviu Dragnea.

Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat, înainte de alegeri, că dacă nu va reuşi să determine intrarea PSD la guvernare şi să obţină funcţia de premier, îşi va depune mandatul.

Conform articolului 49 din Statutul PSD, Congresul extraordinar poate fi convocat de către Consiliul Naţional în cazul alegerilor parlamentare, europarlamentare sau prezidenţiale, la termen sau anticipate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mitrea: Potrivit statutului, după alegeri se convoacă Congres şi se alege o altă conducere.
 Vizualizări articol: 482 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mitrea: Potrivit statutului, după alegeri se convoacă Congres şi se alege o altă conducere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei