Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 dec 2008 - Anul XIII, nr. 285 (3966)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mitrea: O soluţie cu PDL, mai probabilă decât una cu PNL

Miercuri, 3 Decembrie 2008 (15:33:54)
Coodonatorul campaniei electorale a PSD, Miron Mitrea, a declarat, miercuri, că în acest moment este mai probabilă o alianţă PSD-PDL decât una PSD-PNL, el precizând că aceasta nu este "bătută în cuie".

"O soluţie cu PDL este mai probabilă astăzi decât una cu PNL, dar este departe de a fi bătută în cuie”, a spus Mitrea, arătând că, în acest moment este mai uşor de realizat un guvern cu cu PDL decât cu PNL sau altcineva.

Mitrea a mai spus că varianta ca PSD să rămână în opoziţie nu trebuie exclusă, el precizând că PSD nu va merge în orice condiţii la guvernare, în cazul în care negocierile nu se îndreaptă într-o direcţie acceptabilă pentru social-democraţi.

El a arătat că negocierile vor debuta de vineri încolo, până atunci putând exista doar discuţii şi oferte dintr-o parte sau alta, el adăugând că în acest moment nu există o soluţie finală.

Mitrea a spus că social-democraţii din teritoriu preferă ca PSD să intre la guvernare, urmând ca formaţiunea să negocieze o soluţie care să o conducă spre exercitarea guvernării.

El a arătat că nu a vorbit cu preşedintele Traian Băsescu, adăugând că este evident că şeful statului va prefera un guvern cu participarea PDL. Mitrea a spus că PSD va începe negocierile cu cerinţele maximale, una dintre acestea fiind că preşedintele PSD, Mircea Geoană, să fie premier.

El a dat de înţeles că PSD "nu are cum să nu fie elastic" în ceea ce priveşte pretenţia de a da premierul, întrucât este evident că se află la egalitate cu PDL. Mitrea a spus că nu au existat discuţii între PSD şi PDL, el precizând că nu s-a întâlnit cu nimeni.

"Traian Băsescu nu a intervenit deocamdată în negocieri, nu a vorbit cu nimeni, deşi are o preferinţă clară pentru PDL", a mai spus Mitrea.

Mitrea a mai spus că PSD, în teritoriu, este împărţit fucţie de modul în care are relaţiile locale: PDL sau PNL, el precizând că liderii din teritoriu vor lăsa negocierile pe seama conducerii centrale a PSD.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mitrea: O soluţie cu PDL, mai probabilă decât una cu PNL.
 Vizualizări articol: 505 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mitrea: O soluţie cu PDL, mai probabilă decât una cu PNL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei