Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 oct 2008 - Anul XIII, nr. 234 (3915)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preşedintele Băsescu: După alegeri se va face curăţenie în rândul consulilor români

Duminică, 5 Octombrie 2008 (13:29:00)
Preşedintele Traian Băsescu a participat, duminică, la Formul Asociaţiilor Românilor din Diaspora, ocazie cu care a declarat că, după alegerile din noiembrie, se va face curăţenie în rândul consulilor români, afirmând că mulţi dintre aceştia sunt în prezent aleşi din clientela politică a Guvernului.

Unii dintre reprezentanţii asociaţiilor româneşti prezenţi la forum s-au plâns preşedintelui de calitatea prestaţiilor consulilor României din diferite ţări, menţionând chiar că unii dintre aceştia nu cunosc nicio limbă străină.

În replică, Băsescu a dat asigurări că, după alegerile din noiembrie, se va face "curăţenie" în rândul acestei categorii de personal diplomatic. Băsescu a remarcat faptul că Guvernul dovedeşte un "apetit" pentru a trimite oameni incompetenţi şi clienţi politici pentru a fi consuli.

De asemenea, preşedintele a acuzat "un trust de presă", fără a preciza la care anume se referă, de faptul că încearcă să politizeze evenimentele din Spania la care şeful statului este prezent.

Băsescu a spus că această încercare de politizare este nejustificată şi că respectivul trust scapă din vedere faptul că finanţarea organizării acestor evenimente, inclusiv al concertului de muzică pop românească ce a avut loc sâmbătă seara lângă Madrid, a fost făcută inclusiv din fonduri puse la dispoziţie de autorităţile locale din Madrid.

În opinia lui Băsescu, politizarea practicată de acel trust de presă îi jgneşte pe participanţii la eveniment şi pe cei care au susţinut financiar organizarea acestuia.

El i-a rugat pe cei prezenţi la forum să încerce să depăşească acest mod în care presa tratează evenimentul.

Băsescu le-a spus râzând că el ca preşedinte are, de patru ani, exerciţiul de a depăşi astfel de momente.

De asemenea, Băsescu a dat asigurări că începând de anul viitor structurile care se ocupă de diaspora românească vor fi mult mai bine finanţate decât în 2008.

Şeful statului a afirmat că bugetul alocat în 2008 acestor structuri nu a fost mare şi a menţionat că nici Parlamnetul şi nici ministrul de Finanţe nu s-au preocupat pentru a asigura o finanţare mai bună.

Înaintea plecării de la lucrările forumului, preşedintele s-a salutat cu Petre Roman, înaltul reprezentat al Guvernului pentru românii din străinătate, care venise la reuniune.

În cursul dimineţii, Traian Băsescu a participat şi la o slujbă oficiată la o biserică ortodoxă, unde au fost prezenţi câteva zeci de români. Băsescu le-a spus acestora că i-ar plăcea ca peste trei ani să poată participa la inaugurarea unei noi biserici ortodoxe româneşti în Spania. El le-a recomandat românilor, atât la biserică, cât şi la forum, să fie cât mai uniţ,i pentru a putea fi mai bine reprezentaţi în faţa autorităţilor locale, regionale şi europene.

El a susţinut ideea ca Forumul Asociaţillor Româneşti din Diaspora care va avea loc anul viitor să fie organizat în România, pentru a se bucura de o participare şi mai numeroasă.

Înainte de a pleca de la biserică preşedintele a aprins două lumânări şi s-a salutat cu cei prezenţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele Băsescu: După alegeri se va face curăţenie în rândul consulilor români.
 Vizualizări articol: 407 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedintele Băsescu: După alegeri se va face curăţenie în rândul consulilor români0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei