Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 4 oct 2008 - Anul XIII, nr. 234 (3915)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Afaceri second-hand

Creşte galopant numărul rablelor de pe şoselele judeţului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Statisticile arată fără putere de tăgadă că tot ce este ieftin este considerat şi bun de către suceveni. Nu fac excepţie nici autovehiculele second-hand aduse din străinătate, de aici rezultând afaceri înfloritoare pentru „samsarii” din acest domeniu.

 

„Pasiunea” sucevenilor pentru maşinile cu o vechime de 15-20 de ani se poate vedea cu ochiul liber pe străzi. Numerele de înmatriculare provizorii, „numerele roşii”, aşa cum sunt cunoscute ele popular, se văd la tot pasul. Nu mai vorbim de târgul auto de la Cumpărătura, acolo unde forfota este mare în fiecare sâmbătă, iar tranzacţiile se încheie pe bandă rulantă. Aşa se face că ghişeele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava sunt asaltate de persoane care doresc să obţină numere de înmatriculare provizorii.

În numai o lună de zile, în septembrie, funcţionarii acestui serviciu au înregistrat şi rezolvat nu mai puţin de 4.306 cereri pentru autorizări provizorii, adică de cinci ori mai mult faţă de media primelor cinci luni ale acestui an.

„Totul s-a datorat introducerii taxei de poluare, începând cu 1 iulie. De acest lucru se ştia încă din iunie, iar imediat au crescut şi solicitările”, a precizat comisarul Florin Chiaptanaru, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava.

Dacă în luna mai şi până atunci se înregistrau în jur de 800 de cereri, în iunie s-a ajuns la 1.562 de solicitări, iar în iulie la 1.783 de cazuri.

Din august, se observă deja o creştere mult mai importantă, ca efect al introducerii unei noi reglementări potrivit căreia, pentru un autovehicul neînmatriculat se pot elibera succesiv mai multe autorizaţii de circulaţie, fără achitarea taxelor şi tarifelor aferente înmatriculării cu condiţia să nu depăşească termenul de 90 de zile.

Aşa se face că în august s-au prezentat la ghişeele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava 2.247 de persoane, iar luna următoare au fost 4.306 cereri.

 

Peste 100.000 de vehicule în tot judeţul

Numărul tot mai mare de maşini second-hand introduse în judeţul Suceava a dus şi la o premieră. Pentru prima dată în istorie, sunt înmatriculate peste 100.000 de vehicule, mai exact 102.265, din care 70% sunt autoturisme.

A crescut şi numărul posesorilor de permise auto, la 183.854. Totuşi, în privinţa promovabilităţii, la examenul pentru permisul de conducere se constată o scădere considerabilă. Din cei 9.826 de suceveni care s-au prezentat la examen în trimestrul trei al acestui an, doar 2.302 au reuşit să-l treacă, adică 23,42%.

Spre comparaţie, în trimestrul doi din cursul acestui an, din 12.738 de oameni care au dat testul, doar 4.669 au reuşit să-l treacă, ceea ce înseamnă un procentaj de 36,6%.  

„Această scădere este ca urmare a introducerii testării electronice. La început, procentul a fost chiar mai mic, dar între timp a crescut şi cred că va fi şi mai mare în perioada următoare”, a declarat comisarul Florin Chiaptanaru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Creşte galopant numărul rablelor de pe şoselele judeţului.
 Vizualizări articol: 3518 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Creşte galopant numărul rablelor de pe şoselele judeţului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Naspa trimis de
( 4 oct 2008, 11:35:03
toti lachiosii si-au luat "masini" sunt plini de figuri, oare nu-si dau seama ca masinile sunt de varsta lor, si nu ai nici o siguranta sa mergi cu rablele alea................
2.   Asta ati vrut sa fim lada de gunoi trimis de
( 4 oct 2008, 12:55:04
aer poluat va doresc multi ani inainte ,ca taxa lui tariceanu nu era buna,ca proteja de gunoi si aer poluat care ne distruge sanatatea,asta aveti,sucevenii nu se civilizeaza niciodata si va mirati de ce sunteti in urma
3.   Rebuturi... trimis de
( 4 oct 2008, 17:47:48
Toate stifturile din strainatate sunt aduse in Romania.In loc sa innoim parcul auto al tarii , noi il invechim.Halal noua !!!
4.   Militieni romani!!! trimis de
( 4 oct 2008, 20:14:15
o chestie interesanta: la ex pt permis auto(traseu) ,din 26.09(sau 19,nu imi amintesc exact) de la Radauti,candidatii care nu au vrut sa dea cate 150 euro,au fost cazuti:))). banii au fost ceruti de instr. COVALI, pt tovarasul militian CAMPAN!! pot sa fac reclamatie undeva??????
5.   Mai bune daciile antice? trimis de
( 4 oct 2008, 20:21:38
Ce e domnilor nu toti au bani de masini noi unii prefera sa ia cate o masina mai veche decat o rabla de dacie de-o varsta cu bunica, cine nu gandeste vorbesc sa nu taca poate multi nu-si permit o masina noua si recurg la o masina second deci domnilor ganditi...
6.   Toate rablele care polueaza sunt in oras trimis de
( 4 oct 2008, 20:55:27
Toti taranoii au rable din GERMANIA,care scot un fum groaznic.Asa era acum 18 ani cand au adus toate Trabanturile si Varburg-urile din RDG.aCUM NE-AM INTORS CU 20 DE ANI.
7.   Salarii de rable = masini de rabla trimis de
( 4 oct 2008, 21:28:54
Domnii mei, socoteala-i simpla, decat sa te faci smecher cu masina noua si platesti ca berila la banga ani de zile, ti-ai luat una bunicica si esti man liber. EEeeeeeee da cine nu vrea sa fie smecher?....
8.   Bre io mi am luat rabla ca vreu sa omor cu noxele trimis de
( 4 oct 2008, 23:11:22
pi siilalti suseveni,emit noxi la grieu,si churu mieu cas mai jmechir ca acia cu masini noi,mor toti in jur di la fumu mieu,shi talpa mea
8.1  RE: Bre io mi am luat rabla ca vreu sa omor cu noxele trimis de
( 5 oct 2008, 10:11:57
nu a mai avut rost sa scriu ceva ai mare dreptate
9.   Sunteti invidiosi sauprosti trimis de
( 5 oct 2008, 07:48:14
Masinile noi nu polueaza idiotilor???? sau alea merg pe baza de apa???Daciile si camioanele de pe drumurile noastre plueaza mai mult decat masinile astea si dupa cum spunea cineva nu fiecare isi permite o masina noua...Sa mai lasati comentariile proaste ca sunteti plini de rautate ,ori pentru ca sunteti prea bogati si aveti masini noi cu totii ori sunteti invidiosi pentru ca nu va permiteti nici macar la mana a doua o masina...
10.   Y trimis de
( 5 oct 2008, 12:32:05
DACIA RENAULT PEUGEOT HYUNDAI KIAlaughing))=))) sa ma cumparatzi voi astia care comentati aiurea. Nu toata lumea are bani de AUDI BMW MERCEDES.
11.   Mai mult nu se poate trimis de
( 5 oct 2008, 14:23:23
Nu masinile second-hand sunt problema, ci...mintea celor care le conduc...ca e tot second-hand. Cand se vede "nea cutarica" la volanul unei vechituri pe care scrie nu stiu ce marca...merge, de chiar se crede ca e cineva. Si trebuie sa fii atent in trafic intai la acesti redusi mintal, si-apoi sa-ti conduci masina ta. Asta e marea problema din trafic. Si niste astfel de neispraviti curmeaza vieti nevinovate. Ar trebui exterminate astfel de specimene!
12.   Pt fraierii trimis de
( 5 oct 2008, 23:17:21
pin la urma toti crapam cu rable sau fara rable,,,ce va agitati atita pt niste harburi ???nu uitati ca toti crapati chiar si peste tariceanu pot da ieu cu camionu meu din 1970 care e perfect pt ro ca asa doresc toti sa circulam cu rablele noastre nu a nemtilor .......hahahahahaha va calc pe toti ca nu tin frinele bine

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei